مواد لازم :
ـ برنج ۳ پیمانه
ـ عدس ۱ پیمانه
شوید خشک ۳ قاشق غذا خوری
ـ روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری
ـ نمک قدری
ـ آب ۴ پیمانه
ـ پیاز سرخ شده بدون روغن ۳ قاشق سوپخوری
ـ خرما ، کشمش ، پیاز ، زعفران ، گوجه فرنگی ، در صورت تمایل سیر برای تزیین و تکمیل پلو
ـ گوشت ماهیچه به اندازه مورد نیاز برای تعداد افراد خانواده
طرز تهیه :
عدس پلویی را با نمک پخته و پس از طبخ آب آن را دور نریزید و صبر کنید تا کاملاً آب عدس تبخیر شود به این وسیله هم ارزش غذایی آن حفظ شده و هم خوشمزه تر خواهد شد پیاز سرخ شده را به عدس بیفزایید . اندازه داده شده برنج برای طبخ به روش کته است . برنج را از قبل شسته و با مقدار آب تعیین شده خیسانده و مقدار کمی نمک بریزید بعد از یکی دو ساعت آنرا در پلو پز ریخته و روغن زیتون اضافه کنید و پلو پز را روشن کنید وقتی آب آن تبخیر شد لا بلای برنج را شوید بپاشید در این زمان میتوانید عدس را هم بریزید و یا صبر کنید تا کته آماده شود و در زمان کشیدن در دیس عدس را اضافه کنید. زمانیکه آب کته تبخیر شده میتوانید پیاز و سیر را با آخرین لایه پوست آن خوب شسته و روی برنج بگذاریدتا در فاصله دم کشیدن برنج سیر و پیاز هم پخته شود در عدس پلو از ادویه هایی مثل زیره و دارجین هم در صورت تمایل استفاده کنید . علت اینکه من همراه غذا به آن اشاره نکردم این است که ترجیح میدهم این ادویه ها را روی برنج بعدا ز کشیدن در دیس بپاشم تا رنگ غذا عوض نشود .
در مورد طبخ ماهیچه هم به همان روشی که در چلوگوشت توضیح دادم عمل کنید تا معطر و خوشمزه شود و به اندازه نصف لیوان آب هم از آن بعنوان سس برای روی برنج بگذارید.
کلینیک رژیم درمانی نوین_دکترفرشچی