تحقیق جدید بیان میکند که هر روز صبحانه خوردن ممکن است به جلوگیری از سکتههای مغزی، علیالخصوص نوع خونریزی مغزی، کمک کند.
به گزارش سلامانه و به نقل از WebMD،جهت انجام این مطالعه ۸۲۷۷۲ مرد و زن ژاپنی ۴۵ تا ۷۴ ساله بدون سابقه بیماری قلبی یا سرطان از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ مورد پیگیری قرار گرفتند. از شرکتکنندگان راجع به عادات صبحانه خوردن سؤال شد و بر اساس تعداد روزهایی از هفته که صبحانه میخورند تقسیم شدند.
در طی یک پیگیری ۱۵ ساله، به طور کل ۳۷۷۲ مورد سکته مغزی شامل ۱۰۵۱ نوع خونریزی مغزی و ۸۷۰ مورد بیماری عروق قلب وجود داشت.
آنالیز نشان داد آنهایی که هرگز صبحانه نمیخورند در مقایسه با کسانی که هر روز صبحانه میخوردند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و علیالخصوص سکتههای نوع خونریزی مغزی بودند. محققان پیوندی بین بسامد صبحانه خوردن و خطر بیماری قلبی پیدا نکردند.
یکی از عوامل عمده خطرساز خونریزی مغزی فشار خون بالا، علیالخصوص افزایش فشار خون صبحگاهی است. محققان میگویند که افرادی که هر روز صبحانه میخوردند کمتر از آنهایی که از این وعده صرفنظر میکردند به فشار خون مبتلا میشدند.
آنها جز این میگویند که مطالعات گذشته نشان داده است که سکتههای مغزی ناشی از خونریزی بیشتر در هنگام صبح رخ میدهد و مطالعات دیگر افت فشار ناشی از صبحانه خوردن را گزارش کردهاند.