شير ارگانيک به شيري گفته ميشود که گاو شيرده آن به هيچ عنوان از علف يا خوراکيهاي حاوي کود و سموم شيميايي تغذيه نکرده باشد و هيچ هورمون، آنتي بيوتيک يا داروي شيميايي ديگري براي افزايش مقدار شير يا حتي درمان به آن گاو تزريق نشده باشد.
به علاوه، مکملها و ويتامينهايي که قرار است به غذاي گاو افزوده شوند، بايد توسط وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکي کشور مورد تاييد قرار بگيرند. همچنين در محيطي که گاوهاي شيرده زندگي ميکنند و در علفزاري که آنها «چرا» ميکنند نبايد از هيچ نوع حشره يا آفتکشي استفاده شود. اگر تمام اين موارد براي نگهداري گاوهاي شيرده رعايت شود و به شير آنها بعد از دوشيده شدن، هيچ ماده يا افزودني خاصي اضافه نشود، آن وقت ميتوان گفت که شير توليدي، يک شير کاملا ارگانيک است!
کشورهاي استراليا و سوئد در کنار برخي از کشورهاي اروپايي ديگر، جزو توليدکنندگان شير ارگانيک در دنيا هستند.
پژوهشگران دانشگاه نيوکاسل ميگويند بهطور کلي چربي اشباع شيرهاي ارگانيک به مراتب کمتر و اسيدهاي چرب مفيد آنها بيشتر از شيرهاي معمولي است و به همين دليل اين محصولات کمتر تحتتاثير هواي محيط قرار ميگيرند و ديرتر خراب ميشوند.
به علاوه شما ميتوانيد با مصرف شيرهاي ارگانيک مطمئن باشيد که بدنتان 30 تا 50 درصد چربي اشباع کمتري را دريافت ميکند و در عوض، سطح دريافت اسيدهاي چربي مانند امگا3 در بدنتان بالا ميرود.