-
نویسندهنوشتهها
-
۱۹ آبان، ۱۳۹۰ در ۰۷:۴۵ #71471v.fazelمشارکت کننده
شلغم گياهي بسيار مقوي و مغذي است كه به دليل دارا بودن قند گياهي و املاح مفيدي مانند كلسيم و منيزيم، جزو مواد غذايي بسيار با ارزش محسوب ميشود.
شلغم يك منبع غني از فوليك اسيد، اسيد پانتوتنيك، ويتامينهاي ث، ب و آ و همچنين املاح معدني ضروري شامل فسفر، كلسيم، گوگرد، منيزيم و يد، مس است.
سايت تخصصي تغذيه تحت عنوان «اوري نوترينت» در مقاله جديدي در اين باره آورده است: شلغم يكي از پاك كنندهها و مواد خونساز مفيد است و كلسيم و منيزيم موجود در آن نقش به سزايي در جلوگيري از ابتلا به بيماريهاي خطرناك مانند سرطان دارد.
در اين مقاله همچنين آمده است: شلغم بسيار مقوي و اشتها آور است. ضعف جنسي را درمان كرده و موجب افزايش سلولهاي جنسي مردانه ميشود. شلغم سرفه را تسكين ميدهد و براي معده و روده نيز مقوي است. آب شلغم، قند خون را پائين مي آورد و قرقره كردن آب شلغم پخته براي درمان گلودرد موثر است.
يكي ديگر از مزاياي نوشيدن آب شلغم درمان جوش صورت است. شلغم همچنين به تقويت حافظه كمك ميكند و به دليل دارا بودن مقادير قابل توجهي از ويتامين ب 1 براي درمان كم خوني بسيار مفيد است. اين گياه پرخاصيت همچنين براي رشد و نمو استخوانها سودمند است و به همين خاطر مصرف آن به زنان باردار و شيرده توصيه ميشود.
شلغم مهمترين گياه ضد سرطان محسوب ميشود تا جايي كه حتي گسترش سرطان را متوقف ميكند. شلغم پخته نيز دارويي بسيار موثر براي درمان برونشيت است. اين ماده غذايي سودمند حاوي نشاسته، پروتئين و سلولز است و به همين سبب به عنوان يكي ماده غذايي نيروزا شناخته ميشود.
متخصصان تغذيه توصيه ميكنند كه در فصل زمستان براي پيشگيري از سرماخوردگي و بيماريهاي تنفسي حداقل چند نوبت در هفته شلغم بخوريد. اگر به ناراحتي معده مبتلا نيستيد به ياد داشته باشيد كه خواص آب شلغم خام بيشتر از شلغم پخته است اما به طور كلي آب شلغم، بدن را تميز كرده و مواد سمي را از بدن خارج ميسازد.۲۲ آبان، ۱۳۹۰ در ۰۳:۱۴ #97951madjdمدیرکلاین سبزی از انواع سبزی های نادری است كه دارای ارسنیك و روبیدیم است. این دو عنصر با كمك گوگرد در جلوگیری از مرض جذام نقش مهمی دارند.
فواید دیگر شلغم به قرار زیر است :
1- شلغم برطرف كننده سرفه است.
2- شلغم نرم كننده سینه، معده و روده است.
3- شلغم اشتها را تحریك می كند .
4- شلغم سنگ های مثانه ، كلیه و كبد را خرد، و ادرار را زیاد می كند.
5- شلغم به علت داشتن ویتامین های A , B , C ، بر نور چشم و قدرت بینایی می افزاید.
6- ریشه شلغم اثر نرم كنندگی دارد و در رفع سیاه سرفه و آسم به صورت جوشانده های غلیظ و مخلوط با عسل ، مورد استفاده قرار می گیرد.
7- جوشانده ی غلیظ شلغم به شكلم مرهم ، در تسكین دردهای مفصلی ، نقرس ، آبسه ها ، سرمازدگی و غیره به كار می رود.
8- شلغم دارای یك ماده ضد عفونی قوی است و به همین جهت در درمان سرماخوردگی و بیماری های عفونی تاثیر بسیار زیادی دارد.
9- شلغم حاوی فسفر ، كلسیم ، آهن و ویتامین های B , Cاست و سبب افزایش نیروی جنسی و تقویت عمومی بدن می شود.
10 – شلغم برای رشد و استحكام استخوان بندی بسیار مفید است.
11- اگر ریشه های نازك و باریك روی شلغم ، خشك و ساییده شده و سپس با عسل مخلوط شود ، برای سختی ادرار مفید خواهد بود و بسیاری از امراض مجاری ادرار را درمان می كند.
12- آب شلغم پخته را می توان در انواع گلودردها و به خصوص عوارض سرماخوردگی قرقره كرد.
13- چنانچه شلغم را در ظروف سربسته یا درون خمیر بپزید ، چون آب و اسانس های آن خارج نمی شود ، باعث زیاد شدن اشتها می شود.
14- آب شلغم به سبب داشتن انسولین گیاهی و ویتامین های مفید برای درمان مرض قند و سنگ مثانه مفید است.
15 – شلغم برای جلوگیری از ناراحتی های پوستی به ویژه جوش صورت ( غرور ) بسیار سود بخش است.
16- شلغم به علت داشتن ویتامین Cاز رقیق شدن خون جلوگیری كرده و به علت وجود همین ویتامین ، مانع از خونریزی می شود و خستگی را برطرف می كند.
17- ریشه های نازك شلغم ورم طحال و سوزش ادرار را برطرف می كند، بدین منظور باید ریشه های باریك شلغم را تمیز شسته و پس از خشك كردن بسایید و همراه با كمی عسل میل كنید.
18- ترشی شلغم، مقوی احشاء ، اشتها آور و بی نفخ است.
19- شلغم به سبب داشتن ویتامینA برای تسكین خارش و دردهای مفصلی ، سرما خوردگی ، نقرس و معالجه ترَك به صورت استعمال خارجی مفید است . برای این منظور باید شلغم را در مقدار كمی آب پخته و به صورت مرهم درمحل مورد نظرقرار دهید.
20- در بیماری نقرس و درد مفاصل ، یك عدد شلغم را پخته و آن را ریز ریز كنید و به شكل فرنی درآورید، سپس مانند مرهمی روی مفاصلی كه درد می كند ، بگذارید.
21- تخم شلغم از نظر تمام خواص و اعمال ، از شلغم مفیدترو قوی تر است. شیوه و مقدار مصرف آن نیز به این گونه است كه در هر دقیقه حدود 25/6 گرم آن را همراه با عسل یا شربت، برای معالجه امراض یاد شده می خورند.
22- مصرف شلغم در درمان كم خونی ، تجویز شده است ، زیرا در افزایش گلبول های قرمز خون ، بسیار موثر است.
23- برای معالجه سرما خوردگی ، ورم لوزه ها و آنژین شدید و گلو درد می توان از شربت شلغم استفاده كرد.
24- شربت شلغم برای معالجه سیاه سرفه ی بچه ها مفید است و مصرف این شربت هیچ ضرری برای بچه ها ندارد.
منبع:تبیان -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.