سیر خام به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید کمک میکند و علاوه بر این، از سرطان نیز جلوگیری و با عفونتها مبارزه میکند. سیر به کاهش وزن نیز کمک زیادی میکند.سیر حاوی مادهای با نام آلیسین است که باعث تندی آن میشود و علاوه براین حاوی مقداری گوگرد است که خاصیت ضد باکتری دارد. در واقع آلیسین وقتی آزاد میشود که سیر به صورت خام خرد میشود و وقتی که سیرپخته میشود این ماده از بین میرود.
علاوه براین، سیر حاوی آنتی اکسیدانهایی مثل ژرمانیوم، سلنیوم و ویتامینهایی مثل A وC است. سیر میتواند به کنترل وزن کمک کند. اول از همه،سیر بطور موثری به مهار کردن اشتها کمک میکند. بوی تند سیر در واقع مرکز سیری در مغز را تحریک میکند بنابراین احساس گرسنگی کاهش مییابد. علاوه براین، سیر میزان حساسیت مغز به هورمون لیپتین که بهوسیله سلولهای چربی و برای تنظیم اشتها ترشح میشود را نیز افزایش و به این ترتیب اشتها را کاهش میدهد. سیر به یک طریق دیگر نیز به کاهش وزن کمک میکند، خوردن این گیاه مفید سیستم عصبی را تحریک میکندتا هورمونهایی مثل آدرنالین ترشح کند. این هورمون سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و افزایش سرعت متابولیسم به معنای سوزاندن کالری بیشتر است. هرچه کالری بیشتری بسوزانیم کمتر وزن اضافه میکنیم.