سوپ‌ آماده بخوريم يا نخوريم؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74689
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    سوپ از غذاهاي ايراني است که تنوع بسياري دارد و در هر نقطه‌‏اي از ايران با ترکيب خاص موادغذايي تهيه ‌مي‌شود. گندم پوست‌ گرفته، جو، برنج، انواع سبزي‏‌ها و کمي روغن از مواد غذايي مشترک در تهيه سوپ‏ها هستند…

    سوپ، زودهضم و در عين حال خوشمزه و مغذي است و اين روزها با زيادشدن مشغله‌هاي کاري و نداشتن فرصت کافي، در صنعت‌ غذايي انواع سوپ‏‌هاي آماده‌‏‌اي توليد مي‌شود که به صورت پودر درآمده‌اند و در بسته‏‌بندي‌‏هاي مختلف و با عناوين گوناگون در سوپرمارکت‌‏ها و مغازه‌‎ها به فروش مي‏‌رسند.

    در روند توليد اين نوع سوپ‏ها، مواد اوليه به کار رفته آن را تغليظ مي‏کنند و سپس مخلوط به دست آمده، درون دستگاه‏هاي مخصوص خشک‏کن (اسپري دراير يا خشک‏کن افشانه‏اي) يا درام‏دراير (خشک‏کن غلتکي)، خشک مي‎‏شود. پس از اين مرحله، سوپ‏هاي آماده صنعتي به صورت پودر و بسته‏بندي شده به بازار عرضه مي‌شود. نوع بسته‏بندي اين سوپ‏ها اشکال متفاوتي دارد؛ از بسته‏بندي ساده گرفته تا بسته‏بندي‏هايي با اتمسفر تغييريافته که در آن از گازي خنثي (مانند ازت) استفاده مي‏شود تا مدت ماندگاري محصول افزايش يابد. علاوه بر اين، با توجه به محدوديت‏هايي که در تکنولوژي فرايند خشک‏کردن مواد و ترکيب‏ها وجود دارد، امکان اينکه تمام ذرات، به اندازه درشت در اين سوپ‏ها باشند، وجود ندارد و معمولا به‏شکل پودر توليد مي‏شود. اين سوپ‌ها در مقايسه با سوپ‏هاي خانگي کم مايه تر و رقيق ترند.

    بسياري از افراد ممکن است در فصول پاييز و زمستان که شيوع سرماخوردگي زياد است، با خريد اين نوع سوپ‏ها درصدد تقويت يا بهبود بيمار‏ي‏شان باشند اما ارزش غذايي آنها به‏اندازه سوپ‌‏هايي که در خانه تهيه مي‏‌شود، نيست و فقط زماني که فرصت کافي براي تهيه اين غذاها نيست، مي‏‌توان انواع آماده آنها را تهيه كرد. گرچه در فرايند پخت خانگي نيز حين طبخ طولاني، درصدي از ويتامين‏هاي گروهB و C که به حرارت حساسند، کاهش مي‏يابد اما در سوپ‏هاي صنعتي حدود 30 تا 35 درصد ارزش غذايي از بين رفته است. در حال حاضر، تکنولوژي به دليل عوامل متعددي مانند محدوديت سيستم‏هاي خشک‏کن، به‏حدي پيشرفت نکرده که بتوان سوپ‏هايي توليد كرد که ارزش غذايي بالايي دارند. معمولا کيفيت و ميزان مواد مغذي‏‌ اين محصولات از غذاهاي خانگي پايين‌تر است پس بهتر است در صورت داشتن فرصت کافي، اين غذا را در منزل تهيه كنيد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.