در سفره ایرانی مواد غذایی سرشار از ویتامین D بسیار محدود است و به دلیل زندگی شهرنشینی و مسائل فرهنگی، به حد کفایت ویتامین D دریافت نمیکنیم همچنین آلودگی هوا یکی از مسائل مهمی است که مانع تابش نور مستقیم آفتاب میشود.
ویتامین D یکی از ویتامینهایی است که توزیع آن در منابع غذایی بسیار محدود است و دریافت آن از طریق نور آفتاب نیز به دلایلی کافی نیست.
دریافت ویتامین D به میزان یک هزار واحد میتواند در شاخصهای قندخون و التهابی تأثیر داشته باشد و غنیسازی دوغ با ویتامین D موجب بهبود شاخصهای قندخون میشود.
در سفره ایرانی مواد غذایی سرشار از ویتامین D بسیار محدود است و به دلیل زندگی شهرنشینی و مسائل فرهنگی، به حد کفایت ویتامین D دریافت نمیکنیم همچنین آلودگی هوا یکی از مسائل مهمی است که مانع تابش نور مستقیم آفتاب میشود.
به لحاظ مسائل سلامتی نیز استفاده از کرمهای ضدآفتاب مانع جذب ویتامین D نور خورشید میشود و به حد کفایت ویتامین D دریافت نخواهیم کرد.
آمارهای جهانی از شیوع بالای کمبود ویتامین D خبر میدهند که این آمارها بسیار هشدار دهنده است.
ویتامین D برای بافتهای استخوانی بسیار ضروری است و در توان ماهیچهای اثر میگذارد. اگر در شرایطی کمبود ویتامین D تا حدودی بالا باشد علائم آشکار بیماری استخوانی بروز میکند و شیوع پوکی استخوان نیز افزایش پیدا خواهد کرد همچنین سن بروز این بیماری نیز کاهش پیدا میکند.
بروز بیماریهای مزمنی مانند دیابت نوع یک و نوع 2، سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی به نوعی به وضعیت ویتامین D در جامعه برمیگردد و استفاده از مکملها میتواند مناسب باشد ولی محدودیت نیز