آهن یک مادهی معدنی ضروری است که اکسیژن را به تمامی نقاط بدن میرساند. متأسفانه کمبود آهن حتی به صورت جزئی هم میتواند باعث کمخونی، خستگی و ضعف شود و در حالت جدی آن باعث مشکلات جدیتر در ارگانهای بدن میشود. البته عکس این موضوع هم مشکلات دیگری به بار میآورد. زمانی که آهن بدن بیش از اندازه باشد رادیکالهای آزاد آسیبرسان تولید میشوند و اختلالاتی نیز در عملکرد ارگانهای حیاتی مانند قلب و کبد به وجود میآید. حتماً میدانید که گوشت قرمز منبع آهن است و این آهن خیلی زود جذب بدن میشود. اما کم نیست تعداد مواد غذایی گیاهی و سبزیجاتی که آهن خوبی وارد بدن میکنند.
سبزیجات و میوههای آهنین
تعداد سبزیجاتی که حاوی آهن هستند کم نیست. به عنوان مثال هر 100 گرم گوجهفرنگی خشک حدود 9 میلیگرم آهن دارد که میزان قابلتوجهی است.
زردآلوی خشک نیز حاوی آهن زیادی است. در واقع هر 100 گرم زردآلوی خشک حدود 7 میلیگرم آهن به بدن میرساند که برابر نصف نیاز روزانهی بدن است.
جعفری تازه نیز منبع فوقالعادهی آهن محسوب میشود. هر 100 گرم جعفری تازه 6 میلیگرم آهن دارد. اسفناج یکی دیگر از سبزیجات حاوی آهن است. هر 100 گرم اسفناج 3.5 میلیگرم آهن دارد.
زیتون نیز آهن خوبی به بدن میرساند. در واقع هر 100 گرم زیتون حدود 3.5 میلیگرم آهن دارد.
علاوه بر سبزیجاتی که گفته شد، کشمش، عدس، توت خشک، انجیر خشک، غلات و حبوبات جوانهزده از دیگر منابع غیر حیوانی آهن محسوب میشوند.
توجه داشته باشید که آویشن نیز از منابع فوقالعادهی آهن است. این سبزی معطر در هر 10 گرم حدود 12 میلیگرم آهن دارد. توصیه میکنیم به همهی غذاهایتان سبزیجاتی مانند جعفری یا آویشن اضافه کنید.