-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ بهمن، ۱۳۹۱ در ۱۲:۲۸ #75370
zahra jamshidi
مشارکت کنندهافزايش مصرف سبزيها در رژيم غذايي روزانه امروزه بهعنوان راهکاري موثر براي تضمين سلامت فردي در بسياري از کشورهاي توسعهيافته و در حال توسعه معرفي شده و جزو برنامه اصلي سياستهاي کلان هر جامعهاي محسوب ميشود…
وجود انواع مختلف ويتامينها، مواد معدني و آنتياکسيدانها، سبزيها را به داروخانهاي طبيعي براي پيشگيري از بسياري بيماريهاي خطرناک در انسان تبديل کرده است.
طبق گزارشهاي سازمان جهاني بهداشت، مصرف مرتب سبزيها در رژيم غذايي روزانه، ميتواند 5 تا 15 درصد از بروز انواع سرطان جلوگيري کند اما آنچه اين سبزيهاي ضدسرطان را به موادي سرطانزا در برخي نقاط دنيا تبديل کرده، استفاده از ترکيبهاي شيميايي است که کشاورزان و توليدکنندگان براي حفظ محصول خود از گزند حمله آفتها و بيماريهاي گياهي آگاهانه و ناگزير مصرف ميکنند.
استفاده بيرويه و بدون نظارت آفتکشها و سموم شيميايي، در فرآيند پرورش و توليد سبزيهاي مزرعهاي و گلخانهاي (بهخصوص خيارهاي گلخانهاي يا درختي) در کشور ما باعث شده است در کنار موادمغذي، اين ترکيبهاي مضر در بخش خوراکي سبزيها تجمع پيدا کنند.
کاربرد بيحد کودهاي شيميايي (بهخصوص کودهاي نيتروژنه و نيتراته) و استعداد برخي از سبزيها بهخصوص سبزيهاي برگي نظير کاهو، اسفناج و… در ذخيره نيترات (مادهاي سرطانزا در بدن انسان و دام) در بافتها و سپس انتقال آن به بدن انسان، جوامع و سازمانهاي بينالمللي را بر آن داشته تا استانداردها و محدوديتهاي ويژهاي در عرضه و فروش اين محصولات قائل شوند؛ استانداردهايي که در کشور ما متاسفانه به هيچوجه وجود ندارد يا اجرا نميشود.
به اين ترکيبهاي تهديدگر و مضر عناصر سنگين در سبزيها نيز بايد اضافه شود. عناصري نظير کادميوم و سرب که از جمله مواد مضر و سرطانزا هستند و متاسفانه در برخي نقاط جهان و کشور ما نيز در قسمت خوراکي برخي سبزيها (بهخصوص سبزيهاي برگي) قابل رديابي هستند.
اين عناصر در بسياري از مزارع سبزيکاري آبياري شده با پسابهاي صنعتي و شهري (همچون جنوب تهران) و مزارع مجاور پالايشگاههاي مواد نفتي يافت و بهراحتي وارد بافتهاي گياه و در پي آن بدن انسان ميشوند. تهديدهاي نهفته در مصرف اين مواد خوراكي هر روز در حال گسترش است و مقصر آن نيز چيزي نيست جز حس سودجويي.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.