-
نویسندهنوشتهها
-
۳ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۷:۳۹ #78495zahra jamshidiمشارکت کننده
دسر از واژه فرانسوي des servir به معني جمع کردن روي ميز گرفته شده است. دسرها انواع بسياري دارند و کيک، ژله، بستني، کرم کارامل، پودينگ و ميوههاي تازه از جمله دسرهايي هستند که معمولا بعد از ناهار يا شام در مهمانيها سرو ميشوند. عادت به خوردن دسر در صورتي که توجهي به ميزان کالري دريافتي نشود، خوب نيست و ميتواند چاقکننده باشد…
از آنجا كه پودرهاي ژله و ژلههاي آماده درصد بالايي شکر دارند، براي افراد مبتلا به ديابت و داراي اضافه وزن بالا مناسب نيستند. البته در بازار پودر دسرهاي رژيمي هم موجود است که در آنها معمولا به جاي شکر از آسپارتام و سوربيتول يا ديگر شيرينکنندهها استفاده ميشود. اين دسرها براي مبتلايان به ديابت يا چاقي مفرط مناسبتر است اما افراد مبتلا به فنيل کتونوري نميتوانند پودر دسرهاي ژلهاي رژيمي که حاوي آسپارتام هستند، مصرف کنند. رنگهاي مصنوعي (گرچه مجاز هستند) و اسانسهاي موجود در دسرهايي مانند ژله هم از جمله موارد بحث برانگيز اين گروه از خوراکيها هستند. به همين دليل، مصرف بيشاز اندازه اين نوع دسرها بهخصوص براي افراد مبتلا به بيماريهاي کليوي و کبدي مناسب نيست، زيرا کبد و کليهها ارگانهاي سمزداييکننده بدن هستند و رنگهاي مصنوعي ميتوانند در درازمدت بيشترين آسيب را به آنها وارد کنند.
در ميان دسرها، گروه ميوهها، بهترين انتخاب براي همه گروههاي سني هستند. بهترين دسر، سالادي تهيهشده از ميوههاي فصل و تازه است. به علاوه، ميتوان بعد از غذا از دسرهاي كمكالري مانند چند عدد كشمش، يك عدد انجير خشك، يك عدد خرما يا حتي يك قاشق كوچك مربا استفاده كرد. اين مواد بيشتر از 20کيلوکالري انرژي به بدن نميرسانند در حالي که يک تکه کيک داراي حداقل 2 برابر مقدار يادشده انرژي است. بهعلاوه، مصرف دسرهاي لبني هم براي افرادي که دچار اضافه وزن يا چاقي هستند و هم براي کساني که چربي خون دارند، چندان توصيه نميشود. افراد ديابتي نيز به هيچوجه نبايد دسرهاي لبني بخورند مگر با مشورت پزشک. در کل، خصوصيت يک دسر مناسب براي افراد ديابتي، داشتن کالري کم و کربوهيدرات ساده و چربي اشباع کم و بهترين زمان براي خوردن آن، يک ساعت بعد از وعده غذاي اصلي است. معمولا توصيه ميشود اين بيماران از مقدار کربوهيدرات وعده غذايي خود کم کنند تا به جاي آن بتوانند دسر مورد علاقهشان را بخورند. بنابراين هميشه در کمترين مقدار دسر بخوريد يا دسرتان را با ديگران شريک شويد مگر اينکه وزن کمي داشته باشيد و بخواهيد به هر دليل وزن اضافه کنيد. در اين صورت نيز بهتر است که بيشتر از هفتهاي 2-1 بار دسر پرکالري نخوريد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.