سالاد ميوه بهترين دسر است

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78495
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    دسر از واژه فرانسوي des servir به معني جمع کردن روي ميز گرفته شده ‌است. دسرها انواع بسياري دارند و کيک، ژله، بستني، کرم کارامل، پودينگ و ميوه‌هاي تازه از جمله دسرهايي هستند که معمولا بعد از ناهار يا شام در مهماني‏ها سرو مي‌شوند. عادت به خوردن دسر در صورتي که توجهي به ميزان کالري دريافتي نشود، خوب نيست و مي‏تواند چاق‏کننده باشد…
    از آنجا كه پودرهاي ژله و ژله‌هاي آماده درصد بالايي شکر دارند، براي افراد مبتلا به ديابت و داراي اضافه وزن بالا مناسب نيستند. البته در بازار پودر دسرهاي رژيمي هم موجود است که در آنها معمولا به جاي شکر از آسپارتام و سوربيتول يا ديگر شيرين‌کننده‌ها استفاده مي‌شود. اين دسرها براي مبتلايان به ديابت يا چاقي مفرط مناسب‌تر است اما افراد مبتلا به فنيل کتونوري نمي‌توانند پودر دسرهاي ژله‌اي رژيمي که حاوي آسپارتام هستند، مصرف کنند. رنگ‌هاي مصنوعي (گرچه مجاز هستند) و اسانس‏هاي موجود در دسرهايي مانند ژله هم از جمله موارد بحث برانگيز اين گروه از خوراکي‌ها هستند. به همين دليل، مصرف بيش‏از اندازه اين نوع دسرها به‏خصوص براي افراد مبتلا به بيماري‏هاي کليوي و کبدي مناسب نيست، زيرا کبد و کليه‌ها ارگان‌هاي سم‏زدايي‌کننده بدن هستند و رنگ‏هاي مصنوعي مي‏توانند در درازمدت بيشترين آسيب را به آنها وارد کنند.
    در ميان دسرها، گروه ميوه‏ها، بهترين انتخاب براي همه گروه‌هاي سني هستند. بهترين دسر، سالادي تهيه‏شده از ميوه‏هاي فصل و تازه است. به علاوه، مي‏توان بعد از غذا از دسرهاي كم‏كالري مانند چند عدد كشمش، يك عدد انجير خشك، يك عدد خرما يا حتي يك قاشق كوچك مربا استفاده كرد. اين مواد بيشتر از 20کيلوکالري انرژي به بدن نمي‌رسانند در حالي که يک تکه کيک داراي حداقل 2 برابر مقدار يادشده انرژي است. به‌علاوه، مصرف دسرهاي لبني هم براي افرادي که دچار اضافه وزن يا چاقي هستند و هم براي کساني که چربي خون دارند، چندان توصيه نمي‏شود. افراد ديابتي نيز به هيچ‏وجه نبايد دسرهاي لبني بخورند مگر با مشورت پزشک. در کل، خصوصيت يک دسر مناسب براي افراد ديابتي، داشتن کالري کم و کربوهيدرات ساده و چربي اشباع کم و بهترين زمان براي خوردن آن، يک ساعت بعد از وعده غذاي اصلي است. معمولا توصيه مي‏شود اين بيماران از مقدار کربوهيدرات وعده غذايي خود کم کنند تا به جاي آن بتوانند دسر مورد علاقه‌شان را بخورند. بنابراين هميشه در کمترين مقدار دسر بخوريد يا دسرتان را با ديگران شريک شويد مگر اينکه وزن کمي داشته باشيد و بخواهيد به هر دليل وزن اضافه کنيد. در اين صورت نيز بهتر است که بيشتر از هفته‌اي 2-1 بار دسر پرکالري نخوريد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.