متخصصان علوم پزشكي دانشگاه آلبرتا در آمريكا در يك آزمايش جالب تاكيد كردند كه زعفران ايراني ام اس را درمان ميكند.
متخصصان ميگويند: اين چاشني ايراني حاوي تركيب فعالي است كه ميتوان از آن براي درمان بيماريهاي التهاب عصبي مثل ام اس استفاده كرد.
به گزارش سايت اينترنتي ايمپوروو ام.اس واكينگ، در زعفران مادهاي موسوم به «كروسين» را شناسايي شده است كه از سلولهاي مغزي در محيط كشت آزمايشگاهي و ساير مدلهاي مبتلا به ام اس، محافظت ميكند.
اين ماده در واقع از آسيب ديدن سلولهايي كه غلاف ميلين را در مغز توليد ميكنند، جلوگيري مينمايد. ميلين لايهاي است كه مانند عايقي محافظ در اطراف نورونها (سلولهاي مغزي) عمل ميكند.
بيماري ام اس شامل بروز التهاب در سلولهاي مغزي است كه در چنين حالتي سلولهاي مغز اين عايق محافظتي خود را از دست ميدهند. متخصصان تاكيد كردند كه هرچند هنوز در مراحل آزمايشات باليني نيستند اما يافته جديد بسيار جالب و در زمينه درمان ام اس در آينده بسيار اميدبخش است.