محققان مصرف زیاد نمک در مواد غذایی را در بروز زخم معده مؤثر می دانند و می گویند: غلظت بالای نمک در دستگاه گوارشی انسان تحریک دو ژن فعال کننده ی باکتری «هلیکوباکتری پیلوری» را تسهیل می کند.
به گزارش شبکه خبری بی.بی.سی، محققان آمریکایی با ارایه ی نتیجه ی تحقیقات خود در همایش سالانه ی «انجمن میکروبیولوژی» اعلام کردند: مصرف بالای نمک علاوه بر زخم معده با بروز سرطان معده نیز ارتباط دارد.
هلیکوباکترپیلوری در معده مستقر است و به وجود آورنده 90 درصد موارد زخم معده است. این باکتری همچنین در بعضی موارد در بروز سرطان معده نقش دارد.
دستگاه گوارشی بسیاری افراد به هلیکوباکترپیلوری آلوده است، ولی همه ی حاملان این باکتری به زخم معده دچار نمی شوند.
میزان بالای نمک در غذای مصرفی شرایط بقای این باکتری را تقویت می کند و قدرت بیماری زایی آن را افزایش می دهد.