مهمترین راه برای کنترل و درمان این بیماری این است که هر کس به غذاهای مصرفیاش دقت کند؛ یعنی بداند با خوردن کدام غذا دچار علائم ریفلاکسی میشود. مثلا اگر با خوردن نوع خاصی از مرکبات دچار سوزش سر دل میشود آن را کنار بگذارد. افرادی که ریفلاکس شدید دارند به خیلی از غذاها حساسیت نشان میدهند.
غذاهای ممنوع در مبتلایان به ریفلاکس عبارتند از:
غذاهای کافئیندار مانند کاکائو، چای، قهوه، مرکبات، گوجه فرنگی، همه غذاها و میوههای ترش، ادویهجات و فلفل، الکل و سیگار. این افراد باید از بستن کمربند خودداری کنند و وزن خود را کاهش دهند. غذاها نباید حجیم و آبدار باشد، از خوردن آب همراه با غذا پرهیز کنند، وعدههای غذایی را تقسیم کنند و به جای سه وعده غذایی در روز، آن را به شش وعده غذایی برسانند.
بعد از غذا بلافاصله دراز نکشند و سعی کنند حداقل دو تا سه ساعت قبل از خواب غذای خود را میل کنند. هنگام خواب سر خود را حداقل 20 الی 30 سانتیمتر بالاتر از سطح تشک قرار دهند. از خوابیدن روی پهلوی راست پرهیز کنند. همچنین عدهای معتقدند خوردن عسل طبیعی قبل از غذا میتواند به روند سریع بهبود کمک کند.