ریفلاکس: علل و درمان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #90201
    z.yari
    مشارکت کننده

    هر کسی ممکن است دچار رفلاکس شود اما شیوه‌‌‌های خاص زندگی مي‌‌تواند به عملکرد اسفنکتر مری و یا میزانی که معده اسید ترشح می‌کند تاثیر بگذارد. افرادی که اضافه وزن دارند، وعده‌‌‌های غذایی حجیم می‌خورند یا سیگار مي‌‌کشند بیشتر در معرض خطر هستند. رفلاکس معده در هنگام خواب مي‌‌تواند خطرناک باشد زيرا در هنگام خواب و حالت دراز کش اسید بیشتری در مری مي‌‌ماند و همچنین هنگامی که ما خوابیم میزان کمتری بزاق خنثی کننده اسید قورت مي‌‌دهیم و این باعث می‌شود که رفلاکس به هنگام خواب آسیب بیشتری وارد کند.

    در موارد رفلاکس معده- مری، از چه خوراکی‌‌‌هایی باید اجتناب کرد:
    قهوه، چای و نوشابه کولا: نقطه مشترک این سه ماده غذایی در وجود موادی به نام متیل گزانتین است. این مواد، به عنوان شل کننده عضلات عمل مي‌‌کنند. این نوشیدنی‌‌‌ها حاوی کافیین هستند. این ماده موجب سست شدن اسفنکتر مری و بالا آمدن اسید‌‌‌ها مي‌‌شود از سوی دیگر ممکن است کافئین، مخاط ریه را تحریک کند و باعث التهاب ریه در بین کسانی که مبتلا به رفلاکس معده – مری هستند بشود.
    شکلات: یکی از خوراکی‌‌‌هایی است که مي‌‌تواند باعث تشدید شدن وضعیت معده شود. اما برخی افراد مي‌‌توانند همراه با نان یا میوه مصرف شکلات را تحمل کنند. برای همین باید در مصرف مواد غذایی حاوی متیل گزانتین پرهیز کرد. از طرف دیگر نوشیدن قهوه باعث بالا رفتن استرس مي‌‌شود و استرس یکی از عوامل تشدید کننده ریفلاکس معده محسوب مي‌‌شود.
    نوشابه گازدار: حباب‌‌‌های گاز موجود در نوشابه که باعث افزایش حجم معده مي‌‌شوند، بر روی دریچه تحتانی مری هم اثر مشابهی مي‌‌گذارند یعنی باعث گشادی آن مي‌‌شوند.
    غذاهای سرخ کرده: هرچند خوردن غذا‌‌‌های سرخ کرده لذت‌بخش است اما اگر دچار ریفلاکس معده هستید، به دلیل روغنی که برای پخت استفاده مي‌‌شود، این نحوه پخت برای شما مضر است. مواد غذایی سرخ شده مدت زمان بیشتری برای هضم نیاز دارند و همین مي‌‌تواند به ایجاد ریفلاکس کمک کند. این مواد غذایی با سوزش، درد قفسه سینه و ریفلاکس همراه هستند.
    پرتقال و گریپ فروت: این دسته از خوراکی‌‌‌ها به‌طور طبیعی اسیدی هستند و باعث تشدید ترشح اسید معده مي‌‌شوند. البته تا زمانی که این میوه‌‌‌ها به تنهایی باعث سوزش معده شما نشده‌اند لازم نیست که از آنها دوری کنید.
    مواد غذایی چرب و با غلظت بالای شکر این مواد مي‌‌توانند روند هضم معده را سخت کنند بنابراین معده برای هضم مواد به زمان بیشتری نیاز دارد.
    سیر و پیاز به دسته مواد غذایی قابل تخمیر تعلق دارند. این ماده غذایی باعث مختل کردن مقاومت عضله‌ای مي‌‌شود که راه بالا آمدن اسید را سد مي‌‌کند. به این ترتیب مصرف پیاز باعث سوزش معده و احساس درد در مری مي‌‌شود.
    غذا‌‌‌های تند، ادویه کاری، فلفل، فلفل سیاه و ادویه‌‌‌های تند دیگر سوزش معده را بیشتر مي‌‌کنند. غذا‌‌‌های ادویه دار تند باعث تحریک مری شده و ترشح اسید معده را بیشتر مي‌‌کند. بنابراین اسید معده زیاد شده و خطر رفلکس معده افزایش مي‌‌یابد.
    مي‌‌توانید برای خوش طعم کردن غذایتان از جعفری و پیازچه استفاده کنید. مصرف ادویه‌‌‌هایی مانند زردچوبه مانعی ندارد. این ادویه حاوی ترکیبات ضد التهابی نیز مي‌‌باشد. از این گذشته از مصرف مواد غذایی شور نیز بپرهیزید زیرا به نظر مي‌‌رسد نمک نیز باعث ورود دوباره غذا به مری شده و سوزش معده ایجاد مي‌‌کند. همچنین از خوردن آب نبات، نوشیدنی یا آدامس نعنایی نیز بپرهیزید. آدامس این بدی را نیز دارد که باعث ورود هوا به داخل معده مي‌‌شود.

    خوراکی‌‌‌های کاهش دهنده سوزش معده:

    از دیگر مواد غذایی که باعث شل شدن دریچه می‌شوند و باید از مصرف آنها به منظور پیشگیری یا جلوگیری از وخیم‌تر شدن سوزش معده اجتناب نمود، مي‌‌توان به آبجو، شراب، سایر مشروبات الکلی اشاره کرد.
    میوه‌‌‌ها و سبزیجاتی که پیشنهاد مي‌‌شوند عبارتند از: موز، سیب، نخود سبز، هویج و سیب‌زمینی که عمل هضم را آسان و سوزش معده را کاهش مي‌‌دهند.
    کرفس تقریبا فاقد کالری است و به دلیل آب زیادی که در خود دارد یک انتخاب خوب برای آنهایی است که رفلاکس دارند. این گیاه مهار کننده اشتها هم هست ضمن آنکه منبع غنی فیبر است.
    جعفری به عنوان یک گیاه دارویی برای حل مشکل معده و البته هضم غذا معروف است. برگ جعفری معمولا همیشه در دسترس است و مي‌‌توان از آن به عنوان چاشنی در هر غذایی استفاده کرد.
    موز یکی از بهترین درمان‌‌‌ها برای این بیماری مي‌‌باشد. موز اسید معده را خنثی مي‌‌کند و سوزش را به وسیله پوشاندن غشا معده کاهش مي‌‌دهد.
    لبنیات ممنوع نمی‌باشد اما مصرف شیر به دلیل اینکه بسیاری از افراد نسبت به آن حساس مي‌‌باشند، توصیه نمی‌شود. اما در صورت تمایل، پنیر و شیر بدون چربی برای این افراد مفید باشد زیرا عمل هضم را آسان مي‌‌کنند.
    آلوئه‌ورا: عصاره آلوئه‌ورا به هضم غذا کمک مي‌‌کند و برای درمان التهاب مفید است. این ماده به کاهش تحرک حاصل از برگشت اسید معده کمک مي‌‌کند همچنین حاوی موادی مانند پلی ساکارید‌‌‌ها و گلیکو پروتیئن است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مي‌‌شود. گلیکو پروتیئن‌‌‌ها برای کاهش درد و التهاب مفید هستند.
    شیرین بیان: این گیاه، معده را با یک ماده ژل مانند، پوشش مي‌‌دهد و از تحریک آن جلوگیری مي‌‌کند. این گیاه به صورت چای در دسترس است. علاوه بر این شیرین بیان برای کاهش فشارخون نیز مفید است.
    آب نارگیل: به خنثی کردن اسید معده کمک مي‌‌کند.
    بابونه: گل این گیاه در داروها استفاده مي‌‌شود. ماده شیمیایی موجود در این گیاه سبب کاهش التهاب مي‌‌شود.
    نوشیدنی‌‌‌ها: مي‌‌توانید از عصاره سبزیجاتی مانند کرفس، خیار، کلم، جعفری، آویشن، گشنیز و زیره استفاده کنید. به علاوه چای سبز و چای بابونه نیز از دم نوش‌‌‌های مفیدی هستند که به جای چای معمولی یا قهوه که تشدید کننده ریفلاکس هستند، قابل استفاده است. کاتچین موجود در چای سبز ممکن است به عنوان یک آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال برای سرکوب باکتری هلیکو باکتر پیلوری عمل نماید.
    هوای تمیز: تنفس دود حاصل از دخانیات، چه توسط خود فرد و چه توسط دیگران مصرف شود، برای سوزش معده بسیار مضر است و در هر حال باید از آن اجتناب کرد. زیرا دخانیات باعث شل شدن دریچه پایینی مری و افزایش تولید اسید معده می‌شود.

    برخی از دلایل تشدید ريفلاکس عبارتند از:
    1- سیگار کشیدن: کشیدن سیگار موجب کاهش ترشح بی‌کربنات از پانکراس به داخل دوازده مي‌‌شود كه در نتیجه، اسیدیته دوازده افزایش مي‌‌یابد. تداوم کشیدن سیگار ترمیم زخم را نیز به‌طور قابل توجهی کاهش مي‌‌دهد.
    2- با عجله غذا خوردن
    3- مصرف کردن غذاهای چرب و پر ادویه
    4- پوشیدن لباس‌‌‌های تنگ‌: یکی دیگر از راه‌‌‌های جلوگیری از سوزش معده پوشیدن لباس‌‌‌های گشاد است که از فشار اضافی به شکم و در نتیجه معده جلوگیری مي‌‌کند.
    5- مصرف غذا‌‌‌های تحریک کننده اسید معده
    6- دراز کشیدن بعداز خوردن غذا
    7- عدم تحرک
    بسیاری از افراد به وجود این بیماری عادت کرده‌اند و در درمان آن کوتاهی مي‌‌کنند توجه داشته باشید وجود این بیماری در بدن ضمن تبدیل مواد مغذی معده به مواد سمی و جذب آن باعث برگشت محتویات داخل معده به مری می‌شود و چون جدار مری در برخورد با محتویات برگشتی بسیار آسیب‌پذیر است، برگشت طولانی مدت محتویات به مری مي‌‌تواند باعث ایجاد سرطان گردد لذا به بیماران توصیه مي‌‌شود حتما درمان خود را کامل کنند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.