یک مطالعه در آمریکا نشان داد که زنانی که رژیم های کم کربوهیدرات یا بدون کربوهیدرات میگیرند در مقایسه با زنانی که رژیم های کم کالری بدون کاهش شدید کربوهیدرات می گیرند،در تست های عملکرد مغز و حافظه افت چشمگیر دارند و هنگامی که کربوهیدرات را به رژیم خود برمیگردانند،توانایی تفکر و حافظه در آنها نرمال می شود. نتیجه این مطالعه در ژورنال Appetite در سال2008 به چاپ رسیده است .
غذایی که خورده میشود اثرآنی روی قدرت تفکر و حافظه دارد زیرا سلولهای مغزی برای فعالیت خود احتیاج به گلوکز (قند) دارند و ازطرفی هم نمیتوانند قند را برای استفاده خود ذخیره نمایند و بنابراین کاملا متکی به قندی هستند که از طریق جریان خون به طور مداوم به آنها میرسد.
رژیم های رایج کم کربوهیدرات تاثیر منفی روی فعالیت مغزی دارند زیرا نمیتوانند قند کافی را برای مغز محیا کنند،چراکه گلوکز از شکسته شدن کربوهیدرات در بدن بوجود می آید.
کربوهیدراتهای رایج در رژیم غذایی ما عبارتند از :برنج، نان، ماکارونی، سیب زمینی و سایر غلات مثل گندم و جو. از این گروه روزانه دریافت 11-6 در روز توصیه میشود و مصرف 5 واحد یا کمتر یک عادت غلط محسوب میشود.
برای سلامت مغز توصیه میشود هر فرد حداقل 130 گرم کربوهیدرات در روز دریافت کند.