مطالعه جدیدی منتشر شده در Journal of Physiology به نتایج جالبی در مورد ارتباط مستقیم رژیم غذایی در اوایل کودکی و تمایل فرد به وزن گیری در بزرگسالی دست یافته است. این مطالعه نشان داده است که غذای دریافتی در ابتدای زندگی و حتی قبل تولد در بروز بیماری های قلبی عروقی، دیابت و چاقی در بزرگسالی تاثیر گذار است.
این محققین معتقدند آنچه ما می خوریم بر چگونگی تغییر فعالیت ژن ها ( بیان ژن) در بدن تاثیر دارد. بویژه غذای دریافتی در اوایل کودکی تاثیر مستقیمی بر ژن های کنترل کننده بدن در چگونگی ذخیره و استفاده از ریزمغذی ها دارد.
در این مطالعه خرگوش ها در ابتدای کودکی به 3 گروه تقسیم شدند ، و از سه رژیم متفاوت، پرپروتئین، پرفیبر و رژیم کنترل شده استفاده می کردند. در بزرگسالی هر سه گروه از رژیم پر کربوهیدرات و پر چرب متداول در غرب تغذیه می شدند. نتایج نشان داد که گروه دریافت کننده رژیم پر پروتئین در کودکی بیشترین تجمع بافت چربی و تمایل به اضافه وزن ، و گروه دریافت کننده رژیم پرفیبر کمترین تجمع چربی در بزرگسالی را داشتند.
این مطالعه نشان داد که ترکیب رژیم غذایی فرد در کودکی ، صرفنظر از رژیم غذایی در بزرگسالی و به تنهایی تاثیر مستقیمی در کنترل وزن و قند خون خواهد داشت. در واقع ترکیبات رژیم در ابتدای زندگی بر ژن های کنترل کننده متابولیسم و خطر چاقی تاثیر دارد.
ScienceDaily