-
نویسندهنوشتهها
-
۳۰ بهمن، ۱۳۹۳ در ۰۳:۰۳ #87997s.shahemiمشارکت کننده
کمبود منیزیم عاملی موثر بر پوکی استخوان است. تنها مصرف مکملهای کلسیم برای رفع پوکی استخوان کافی نیست، چراکه کلسیم مانع از جذب منیزیم میشود و کمبود آن باعث ایجاد پوکی استخوان است.منیزیم نقش مهمی در واکنشهای بیوشیمیایی بدن دارد و باعث آزاد شدن انرژی از سلولها میشود.
به گزارش سلامت نیوز، دکتر علیاکبر سهیلی آزاد، متخصص تغذیه در روزنامه شهروند نوشت: منیزیم سبب پایداری ساختمان ژنهای بدن، DNA و RNA میشود. بنابراین در ساخت مواد پروتیینی شرکت میکند و در صورت کمبود آن در بدن باعث عدم رشد مناسب میشود.پروتیینهای قند شیر، ویتامین D و هورمون رشد سبب افزایش جذب منیزیم در بدن میشوند و در آرامشپذیری عصبی، ماهیچهای و حرکتی موثرند.منیزیم بهعنوان یک عنصر معدنی باعث هدایت تحریک عصبی، انقباض طبیعی عضلات، نگه داشتن متابولیسم پایه در حد طبیعی، تأثیر موثر بر ترشح هورمون تیروکسین و تنظیم حرارت بدن میشود و کمبود آن بیشتر در افراد الکلی اتفاق میافتد که سبب تندمزاجی، تشنج و پرش عضلات است.
اگر کودکان در سنین یک تا سه سالگی، منیزیم مورد نیاز را از طریق شیر مادر دریافت نکنند، دچار ورم بدن میشوند.گرفتگی عضلانی، تحریکپذیری عصبی، آهکی شدن بافتهای نرم بدن مانند کلیه، گرفتگی شریانهای بدن، اختلال رفتاری و ضعف بدن از نشانههای کمبود منیزیم است.مقدار احتیاجات روزانه به منیزیم در شرایط مختلف فیزیولوژیکی متفاوت است. در نوزادان تا یک سالگی روزانه ٦٠ میلی گرم، از یک تا هفت سالگی روزانه ١٥٠ میلیگرم و ١٠ تا ١٤ سالگی روزانه ٢٥٠ میلی گرم احتیاج است. دریافت ٤٥٠ میلیگرم روزانه این عنصر برای زنان باردار و شیرده نیز الزامی است.منیزیم از طریق مواد غذایی بیشترین جذب را دارد. قهوه، کاکائو، حبوبات، غلات بهخصوص سبوس گندم، برنج، جو و سبزیجاتی مانند اسفناج، کاهو و گشنیز سرشار از منیزیم مورد نیاز بدن است و در صورت عدم دریافت آن عوارضی را برای افراد به دنبال دارد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.