بر اساس نتایج پژوهشهای یک تیم از محققین کانادایی و آمریکایی نشان داده شد که روغن کانولا و روغن کانولای غنی از اسید چرب اولئیک میتواند باعث کاهش چربی شکمی شود.
همچنین محققین دریافتند که مصرف روغنهای گیاهی مشابه میتواند یک روش ساده برای کاهش خطر ابتلا به بیماری سندرم متابولیک باشد، که میتواند از هر 3 آمریکایی بر روی یک نفر بزرگسال و از هر 5 کانادایی بر روی یک نفر بزرگسال اثرگذار باشد. به بیان دکتر پنی کریس، متخصص تغذیه؛ اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانهی موجود در این قبیل روغنها میتواند موجب کاهش چربی شکمی و در نهایت کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک گردد. در این مطالعه 121 نفر در معرض خطر سندرم متابولیک تحت یک رژیم حفظ وزن 2000 کالری در روز، یک پنجم میزان چربی مورد نیاز خود را یعنی 5/1 از 40 گرم را روغن دریافت کردند. آزمودنیها در این مطالعه 5 عامل خطر را دارا بودند؛ فشارخون بالا، تری گلیسیرید بالا، HDL پایین، چربی شکمی و قند خون بالا که میتوانند موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و حملهی قلبی شوند. این مطالعه برای 5 نوع روغن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روغنهای غنی از اسید چرب با یک پیوند دوگانه و کانولا توانستند در عرض 4 هفته چربی شکمی آزمودنیها را به میزان 6/1 درصد در مقایسه با روغن آفتابگردان کاهش دهند.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه