چربیهای غیراشباع تکگانه حاوی اسیدهای چرب ضروری، اسید لینولنیک گاما هستند. این اسیدها علاوه بر دیگر فواید برای بدن، برای عملکرد مغز ضروری میباشند. روغن زیتون، کنجد، کانولا، بادام و روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع تک گانه میباشند. محققان با مطالعه روی بعضی افراد به این نتیجه رسیده اند که رژیم غذایی همراه با چربیهای غیر اشباع و غیر هیدروژنه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد. اما افرادی که روغن های اشباع شده صرف میکنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری میباشند.