پژوهش محققان دانشگاه وسترن استرالیا نشان میدهد: مصرف روغن ماهی طی دوران بارداری میتواند تاثیر عوارض جدی شرایطی نظیر دیابت بارداری، پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) و سقط جنین را کاهش داده و همچنین رشد جنین را افزایش دهد.پژوهشگران روغن ماهی را به رژیم غذایی موشهای باردار اضافه و تاثیر آن را بر جفت و جنین بررسی کردند. محققان متوجه شدند که پس از مصرف روغن ماهی، جفت سطوح بالایی از ترکیبات جدیدی موسوم به “Resolvins” را در خود دارد. علاوه بر این مشخص شد که “Resolvin ها” از اسیدهای چرب امگا 3 تشکیل شده و میتوانند وضعیتهای التهابی را کاهش دهند.
التهاب جفت در اختلالات بارداری نظیر دیابت بارداری، مسمومیت حاملگی و سقط جنین اتفاق میافتد.”مگان جونز” سرپرست این پژوهش میگوید از آنجاکه نقش مثبت روغن ماهی در رشد مغز جنین امری شناخته شده است، این پژوهش نشان داده که این روغن میتواند عملکرد جفت را نیز بهبود بخشد.
این پژوهش در مجله “Lipid Research” منتشر شده است.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه