مطالعه ای که اخیرا بر روی بیش از 30000 زن ایتالیایی در طی 8 سال انجام شده است به نتایج جالبی اشاره می کند.
خطر بیماری های قلبی در زنانی که حداقل روزی یک واحد از سبزیجات برگدار مصرف می کنند نسبت به سایرین 44%کمتر است.
هم چنین زنانی که از روغن زیتون استفاده می کنند، به طور قابل توجهی کمتر از سایرین به بیماری های قلبی دچار می شوند.
به گفته محققین به طور واضح دلیل این ارتباط مشخص نیست، اما احتمالا مکانیزم این مواد اثرات محافظتی روی دستگاه گردش خون به وسیله مواد ریزمغذی مانند فولات ها، ویتامین های آنتی اکسیدانی و پتاسیم که همگی در برگ سبزیجات سبز موجود هستند، می گذارند.
کسانی که پتاسیم بیشتری مصرف می کنند، به فشار خون کمتری دچار می شوند که می تواند از دستگاه گردش خون محافظت کند.
این مطالعه در مرکز تحقیقات و پیشگیری از سرطان فلورنس انجام شده است.
December 22, 2010 online issue of The American Journal of Clinical Nutrition