روغن زیتون منبع ایدهآلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی است، گفت: وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.بالا بودن مقدار ویتامین E و رنگدانههای کاروتنوئیدی روغن زیتون و نسبت مناسب اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع در پایداری این روغن بسیار موثر است. روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیراشباع و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماریهای مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد. این روغن مانع آسیب رساندن رادیکالهای آزاد حاصل از چربیها و روغنها به سیستم قلبی-عروقی می شود. روغن زیتون کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش داده و از اکسید شدن کلسترول LDL که یکی از عوامل مهم بروز بیماریهای قلبی- عروقی است جلوگیری می کند.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه