-
نویسندهنوشتهها
-
۸ خرداد، ۱۳۹۱ در ۰۸:۰۲ #73103s.samadiمشارکت کننده
مدت های زیاد افزایش کلسترول خون به عنوان فاکتور مهم بیماری زا مورد توجه پزشکان بوده است اما اخیرا متخصصان دریافتهاند که در واقع افزایش میزان تری گلیسیرید مهمترین شاخص بروز بیماریهای قلبی و عروقی است. بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی در صورتی که فردی دچار تری گلیسیرید بالا باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی در وی ۲ تا ۳ برابر افزایش پیدا میکند حتی اگر کلسترول وی پایین باشد. از سوی دیگر داروهایی هم که برای کاهش تری گلیسیرید مصرف میشوند معمولا عوارض جانبی جدی دارند. به همین خاطر انجمن قلب آمریکا توصیه میکند این داروها فقط در صورتی استفاده شوند که تمام روش های طبیعی کاهش تری گلیسیرید بی نتیجه بمانند. در این مقاله تاکید شده است مصرف غذاهای پایین آورنده سطح تری گلیسیرید خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی و سکته را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. از آنجا که تری گلیسیریدها اشکال مختلفی از چربیها هستند شاید تصور کنید بهترین راه برای کنترل آنها کاهش مصرف غذاهای چرب است اما در واقعیت اینگونه نیست چون عامل اصلی افزایش تری گلیسیریدهای مضر در خون «قند» است. در حقیقت مهمترین خوردنیهایی که باعث افزایش تری گلیسیرید میشوند کربوهیدرات های تصفیه شده هستند که جزو غذاهای شاخص گلیسمیک محسوب میشوند.
بر همین اساس توصیه میشود؛
– کربوهیدراتهای حاوی گلیسمیک زیاد را از رژیم غذایی خود حذف کرده و غذاهای کم گلیسمیک را جایگزین آن کنید.
– به جای چربیهای مضر از چربیهای مفید مثل روغن ماهی و روغن زیتون استفاده کنید.
– از میوهها و سبزیها و غذاهای حاوی فیبر بالا بیشتر استفاده کنید.
– بیشتر از غذاهای پروتئین سالم مصرف کنید.
– سیگار و الکل را فورا ترک کنید.
– حداقل روزی نیم ساعت ورزش کنید.
– مقدار چربی رژیم غذایی خود را ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش دهید.
– برای داشتن وزن مناسب از غذاهای کم کالری استفاده کنید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.