بر اساس مطالعات گردو از بیماری های قلبی عروقی و همچنین تکثیر تومورهای سرطانی در بدن پیشگیری میکند. انجمن تغذیه آمریکا توصیه میکند همه افراد روزانه 50 گرم گردو بخورند.گردو حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و پلی فنل های مفید بسیاری است. اما اغلب اثرات معجزه آسای گردو بر روی سلامتی انسان به دلیل وجود مقادیر زیاد اسیدهای چرب اشباع نشده و امگا 3 است.
اسیدهای چرب امگا 3 علاوه بر محافظت از سیستم قلبی عروقی، از تكثیر سلول های سرطانی نیز جلوگیری مینمایند و همچنین در سلامت سیستم عصبی و پیشگیری و کنترل بیماری هایی همچون افسردگی نقش مهمی ایفا میکنند.چربیهای مفید موجود در گردو، کلسترول بد خون را کاهش داده و از تصلب شرایین پیشگیری میکنند. مطالعات انجام شده در دانشگاه هاروارد بیانگر این مطلب است كه مصرف گردو خطر مرگ ناگهانی ناشی از اختلالات قلبی و گرفتگی عروق را كاهش میدهد.