تحقیقات نشان داده بسیاری از رنگهای مصنوعی عامل ایجاد کننده اختلالات در کلیهها، بروز آسم، تضعیف سیستم ایمنی بدن و اثر سرطانزایی است.
در ایران استفاده از رنگهایی در صنایع غذایی ممکن است که از معیارهای ملی و ضوابط جاری وزارت بهداشت تبعیت کرده و سلامت و غلظت آنها تایید شود.
مصرف رنگ دارای پروانههای ساخت معتبر با حضور مسئول فنی در صورت تعریف در فرمولاسیون مجاز است، شرکت تولیدکننده رنگ نیز موظف است این محصولات را با برچسبهایی که محتوی اجزا تشکیل دهنده، طریق مصرف صحیح، دوز مصرفی و مقادیر قابل قبول است، عرضه کند.
رنگهای مورد استفاده در صنایع غذایی به رنگهای طبیعی، مشابه طبیعی و مصنوعی تقسیم میشود.
مصرف مواد غذایی حاوی رنگهای مصنوعی در کودکان بالاتر از سه سال باعث پیشفعالی و ناراحتیهای گوارشی و پوستی میشود، از رنگهای مصنوعی در تولید نوشابه، پنیر، محصولات کنسروی، سسها، ژلهها، مربا و ترشیها استفاده میشود.