مدتهاي مديدي است که پزشکان و متخصصان تغذيه توصيه ميکنند از مصرف کليه چربيهاي داراي منشا حيواني پرهيز شود…
حالا يک مطالعه دانمارکي در حمايت از پنير معروف دانمارکي برآمده و نشان ميدهد که چربي موجود در پنير با وزن مساوي، به اندازه چربي موجود در کره حيواني مضر نيست. در اين مطالعه از 50 فرد سالم با رژيم غذايي کنترلشده خواسته شد تا به مدت 6 هفته مقادير متعادلي پنير يا کره مصرف کنند. در اين مطالعه هم پنير و هم کره از شير گاو گرفته شده بودند و 13%کل انرژي دريافتي روزانه از چربيها را تشکيل ميدادند. سطح کلسترول LDL اين افراد قبل و بعد از مداخله اندازهگيري شد. مصرف کره باعث ميشد که کلسترول LDL فرد 7 %نسبت به ميزان پايه افزايش يابد ولي مصرف پنير تاثيري بر افزايش LDL نداشت. شايد اين منفعت پنير به خاطر افزايش دفع چربي در مدفوع ناشي از کلسيم بالاي آن باشد (مصرفکنندگان پنير چربي بيشتري دفع ميکردند ولي اين افزايش معنيدار نبود). البته کره نسبت به ميزان پايه و نيز نسبت به پنير کمي کلسترول HDL را هم افزايش ميداد ولي اين ميزان ناچيزتر از آن بود که بتواند تاثير مفيدي داشته باشد.