-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ اسفند، ۱۳۹۶ در ۱۱:۴۷ #116384soheila.dمشارکت کننده
راه های افزایش وزن طبیعی و سالم
آکاایران: همانگونه که چاقی و اضافه وزن بیش از حد مشکلات عمده ای برای سلامتی افراد ایجاد می کند، لاغری بیش از حد نیز می تواند تهدید کننده سلامت فرد باشد. از جمله علل احتمالی لاغری می توان مصرف مقادیر ناکافی غذا، فعالیت زیاد مانند ورزش، سوء جذب، مصرف غذاهای نا صحیح، استرس و اضطراب را نام برد. البته در مواردی که کاهش وزن به یکباره اتفاق بیوفتد و شخص در عرض یکماه ۱۰% از وزن خود را از دست بدهد باید به پزشک مراجعه شود اما در جریان مقاله راه های افزایش وزن طبیعی و سالم نکات ارزشمندی خواهیم گفت که حتما به شما کمک خواهد کرد.به هرحال توجه داشته باشید که افراد لاغر باید از لحاظ پزشکی مورد بررسی قرار گیرند تا در صورت وجود علل پاتولوژیکی ایجاد کننده لاغری درمان های مناسب در این زمینه صورت گیرد.
خیلی ها برای رسیدن به اهداف خود عجله دارند و می خواهند یک شبه به خواسته خود برسند. اما چرا ما با افزایش وزن در یک ماه مخالف هستیم. اضافه وزن سریع می تواند باعث افزایش چربی های دور پهلو و شکم شود و در بهترین حالت موجب زشتی تناسب اندام شما شود و در حالت های بدتر می تواند موجب دیابت، مشکلات قلبی و عروقی ، تنگی نفس و… شود.
از طرفی برخی که برای افزایش سریع وزن اقدام می کنند، از راه افزایش وزن سریع در بدنسازی اقدام می کنند که این موضوع هم می تواند باعث توصیه ها نابجای پزشکان فاقد مدرک و مربی نماها شود. در نتیجه شخص سراغ انواع داروها و هورمون ها برای چاق شدن می رود.
افزایش وزن با مکمل
مکمل های مناسب برای افزایش وزن گینر نام دارند و قبلا در مقاله مکمل گینر چیست؟ بصورت کامل در مورد آن صحبت کرده ایم و در آنجا به پرسش کاربران هم پاسخ داده ایم.” یک مرد معمولی در طول روز به ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کالری نیاز دارد. یک خانم به ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری نیاز دارد. برای اضافه کردن وزن کافیست براساس وزن و قدتان مقدار کالری را بالاتر ببرید، البته بالابردن کالری تنها بخشی از کار است. “
نکته : رژیم متناسب با وضعیت شما آن است که ماهیانه افزایش وزنی معادل دو تا چهار کیلوگرم بدهد. اگر شما انتظار دارید در یکماه ۱۰ کیلو اضافه وزن داشته باشید، باید گفت روش نامناسب را انتخاب کرده اید و بهتر است با صبوری در ۳ ماه ۱۰ کیلوی مورد نظرتان را اضافه کنید.
چند توصیه جهت افزایش وزن :
۱- مواد قندی نظیر قند ، شکر ، خرما و … در حد متعادل مصرف کنید.۲- چربی و روغن غذاها در حد متعادل باشد . مصرف لبنیات پرچرب ضروری نمی باشد. به حرف هایی که گفته می شود غذای چرب بخورید تا چاق شوید توجه نکنید.
۳- خرده خواری افزایش وزن را سرعت می دهد. حتما در طی روز از مواد غذایی نظیر نان سوخاری ، نان خشک ، میوه ها، خشک بار و … به مقدار مناسب مصرف کنید.
نکته : لازم نیست خود را با آنها سیر کنید؛ فقط در حد فاصل وعده های غذا خرده خواری کنید.
نکته : در حد اعتدال میوه مصرف کنید و در ساعت های تقریبا وعده غذایی میوه مصرف نکنید چراکه باعث سیری می شود و شما با میل کامل وعده غذایتان را مصرف نمی کنید.
نکته : استفاده از قرص ویتامین باید طبق تجویز پزشک مصرف شوند. مصرف خودسرانه آن ها خطرناک است و اصلا توصیه نمی شود.
نکته : به هیچ وجه برای افزایش اشتها از داروها استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک برای شما تجویز کرده باشد. مکمل های غذایی نیز باید مورد تایید وزارت بهداشت، باشند.
۴- اگر اشتها به غذا نداشته اید به تدریج با افزایش اشتها ، غذای خود را افزایش دهید .
۵- هرچند که ورزش کردن همیشه مفید است ولی گاهی ورزش های شدید باعث می شود شما وزنتان افزایش پیدا نکند و در حالتی که به آن تجزیه عضلانی گفته می شود بعلت نرسیدن مواد غذایی به مقدار لازم از وزن و حجم عضلات شما کم شود.
مثلا : برخی افراد برای اینکه افزایش وزن دارا باشند به باشگاه بدنسازی می روند، بعد فکر می کنند چون دارند مثلا ۵۰ هزار تومان شهریه می دهند باید تمام روزهای هفته را برای ورزش به باشگاه بدنسازی بیایند و از تمام وسایل باشگاه استفاده کنند و همین تفکر مانعی می شود برای افزایش وزن و حتی شخص لاغر هم می شود.
پس به توصیه های مربی باشگاه و برنامه های ورزشی او توجه کنید و فکر نکنید با شما دشمنی دارد که می گوید ۴ روز در هفته تمرین بدنسازی انجام بدهید.
نکته : انجام نرمش سبک و دراز و نشست از بروز چاقی موضعی در دوران افزایش وزن جلوگیری می کند. پس خانم هایی که قصد باشگاه رفتن ندارند می تواند از این نرمش ها و حرکات برای پیشگیری چربی دور پهلو و شکم استفاده کنند.
۶- استرس و اضطراب در افراد مستعد سبب لاغری می شود. بنابراین از موقعیت های بوجود آورنده استرس و اضطراب دوری کنید و در صورت نیاز از راهنمایی های مشاوران روانشناس و روانپزشک استفاده کنید .
۷- چنانچه به بیماری های عفونی و انگلی مبتلا می باشید آنها را درمان کنید. این بیماری ها عموما اشتها را کاهش و مصرف انرژی را افزایش می دهند .
۸- اگر دندان درد و مشکلات دهان و دندان دارید حتما هرچه زودتر اقدام کنید و با مراجعه به دندان پزشک درد خود را درمان کنید تا بتوانید به راحتی غذا میل کنید.
۹- بیماری پرکاری تیروئید اگرچه اشتها را زیاد می کند اما با افزایش مصرف انرژی موجب لاغری می شود و باید آن را درمان نمود .
۱۰- از چربی های ترانس پرهیز کنید.چربی های ترانس می توانند چربی شکم را افزایش دهند، و در ضمن موجب تولید انسولین ناسالم شوند. از مارگارین، روغن شیرینی، غذاهای بسته بندی شده و گوشت های فرآوری شده دوری کنید.
۱۱- بیشتر پروتئین بخورید. کمبود پروتئین در رژیم غذایی تان می تواند موجب کاهش توده بدن شود، حتی اگر کالری زیاد دریافت کنید.
۱۲- مهم ترین قدم برای افزایش وزن، سالم نگه داشتن بدن است. خوردن مواد مغذی سالم، روزانه ورزش کردن و نداشتن استرس نمونه ای کوچک از کارهایی هستند که بدن را سالم نگه می دارند.
۱۳- خوردن خوراک های ناسالم همچون تنقلات مضر ، غذاهای سرخ شده و فست فودها ممکن است راهی آسان برای افزایش وزن باشد ولی سلامت کلی بدنتان دچار مشکل می شود و به مرور زمان ضعف بدنی و مشکلات دیگر به سراغتان می آید.
۱۴- یکی از دلایل لاغری کم بود خواب است، نداشتن خواب با کیفیت و عمیق می تواند موجب کاهش وزن شود.
همیشه هم به یاد داشته باشید که هدف شما فقط افزایش وزن نیست. شما دنبال افزایش وزن برای سلامت کل اعضای بدنتان هستید، پس از روش های غیر علمی دوری کنید و فریب داروهای افزایش وزن و پودرهایی که ترکیبات و مجوز مشخصی ندارند را نخورید، پزشکان این موارد را هرگز توصیه و تجویز نمی کنند.
منبع : سلامت دات لایف
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.