اگر مادر در اين زمان دانش و اطلاعات كافي تغذيهاي داشته باشد و با شروع تغذيهكمكي انواع گروههاي غذايي را تازه و سالم بهتدريج به تغذيه شيرخوار وارد كند، كودك با تمام گروههاي غذايي مانوس ميشود و هيچ مقاومتي براي مصرف غذاهاي مختلف در آينده نخواهد داشت. به عبارت ديگر، اگر مادر طعمهاي مختلف مانند شوري، ترشي، شيريني و… را متناسب و طبيعي به كودك ارائه و از مصرف بيش از اندازه نمك، شكر و چربي خودداري كند، كودك در سنين بالاتر تمايلي به مصرف مواد خيلي چرب، شور يا شيرين پيدا نخواهدكرد.
کودکي که در سنين پايين به مصرف ميانوعدههايي مانند سالاد ميوه و سبزي و صيفيجات عادت کند، در سنين بالاتر براي مصرف اين خوراکيها از خود مقاومت نشان نخواهد داد اما اگر مادر از همان سنين پايين از غذاهاي فرآوري شده و صنعتي و حتي آماده براي تغذيه فرزندش استفاده كند، کودک به اين روند عادت ميكند. برخي مادرها ممکناست راه را تاکنون اشتباه رفته باشند و با خواندن اين مطلب افسوس بخورند. به اين مادرها توصيه ميکنم همين حالا با تصحيح الگوي غذايي و انتخاب غذاهايي كه خيلي ترش، شور، شيرين يا چرب نيستند و گنجاندن تمام گروههاي غذايي بهخصوص غذاهاي تازه و سالم و نه فرآوري شده به برنامه غذايي فرزندشان سعي کنند عادتها و انتخابهاي غذايي مناسب را براي او فراهم كنند.