-
نویسندهنوشتهها
-
۲۵ خرداد، ۱۳۹۳ در ۰۴:۵۵ #83710
e.amini
مشارکت کنندهبرخی از مبتلایان به دیابت بر این باورند که چون قند موجود در صیفیجات از نوع قند میوه و طبیعی است پس میتوانند از این میوهها براحتی و بدون هیچ محدودیتی استفاده کنند و گاهی هم آب این میوهها را جایگزین آب مصرفی بویژه در فصول گرم سال میکنند. اما به گفته دکتر امانی این باور، یکی از اشتباهات رایج حتی در بین افراد تحصیلکرده و همچنین در میان بسیاری از پزشکان متخصص و فوقتخصص است که گاه ممکن است به گمراهی فرد مبتلا به دیابت و در نهایت به عدم کنترل بیماری بینجامد. لازم است بدانید بدون شک قند این میوهها جذب شده و قند خون را بالا میبرد. اما این نکته مهم را هم باید در نظر داشت که گاه فرد به دلیل ناآگاهی یا آگاهی ناکافی، از خوردن این منابع با ارزش خودداری میکند یا به اندازه کافی از آنها استفاده نمیکند، در حالی که به مواد مغذی موجود در آنها بسیار نیاز دارد. این متخصص تصریح میکند مبتلایان به دیابت میتوانند همچون افراد عادی میوه بخورند، اما ضروری است که به صورت جداگانه و در چند وعده باشد. در این زمینه جدولی به نام «جدول نمایه گلیسمی» وجود دارد که توان بالا بردن قند خون غذاهای حاوی کربوهیدرات را نشان میدهد. بهتر است دیابتیها برای آگاهی از توان بالا بردن قند خون میوههای مختلف به مشاور یا متخصص تغذیه مراجعه کنند و این جدول را یاد بگیرند.
این عضو هیات علمی دانشگاه جندیشاپور درباره آب طالبی و هندوانه یا پوره دیگر صیفیجات که در فصول گرم سال بسیار استفاده میشود، تاکید میکند: باید توجه داشت که هر چه فرآیند بر مواد غذایی بیشتر باشد احتمال بالا بردن قند خون نیز بیشتر میشود. به بیان دیگر، زمانی که میوهها به صورت پوره یا آب میوه مصرف میشوند نمایه گلیسمی آنها بالاتر رفته و قند خون را بیشتر بالا میبرند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.