-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ بهمن، ۱۳۹۱ در ۱۰:۵۷ #75587zahra jamshidiمشارکت کننده
هميشه تاکيد متخصصان تغذيه بر اين است که براي شام، غذايي سبک انتخاب كنيد. بهخصوص کساني که دچار بيماريهاي گوارشي مانند زخممعده يا ترشکردن هستند بايد شامشان را بسيار سبک و با فاصله طولاني تا زمان خواب مصرف کنند…
علاوه بر اين مصرف غذاهاي پرچرب و پرکالري، نهتنها در وضعيت سلامت فرد بلکه در خواب وي هنگام شب نيز تداخل ايجاد ميکند. به همين دليل پس از شام مصرف دسرهاي شيرين و پرکالري که خامه زيادي در تهيه آنها به کار ميرود، توصيه نميشود و از نظر علمي، باور برخي افراد مبني بر اينكه خوردن دسر باعث هضم غذا ميشود، صحيح نيست. مصرف اين نوع دسرها علاوه بر دريافت کالري فراوان، باعث اضافه وزن و افزايش چربيخون خواهد شد، بنابراين کساني که مبتلا به ديابت، چاقي، چربيخون و… هستند، نبايد دسرهاي شيرين و خامهدار بخورند و تنها در شرايطي که فرد به مشکل يا بيماري جسمي خاصي مبتلا نيست (البته براي تغيير ذائقه) خوردن کمي از اين خوراكيها منعي ندارد.
در ميهمانيهايي که افراد بهقدر كافي غذا خوردهاند اما با ديدن ميز دسرهاي رنگارنگ باز هم وسوسه ميشوند در حقيقت نوعي اشتهاي كاذب نسبت به اين گروه غذايي دارند که اگر بهطور مرتب خورده شود، باعث بروز اختلال در دستگاه گوارش خواهد شد. هر چند اين موضوع طبيعي است كه افراد بعد از خوردن غذا ميل به شيريني داشته باشند زيرا خوردن آنها باعث آزادسازي آندروفين و در نهايت بروز احساس شادي و شعف در فرد ميشود اما بهترين دسر، سالادي تهيهشده از ميوههاي فصل است و توصيه ميشود به جاي دسرهاي شيرين و دسرهايي که در تهيه آنها از رنگهاي مصنوعي استفاده شده است، خودداري شود. البته چند ساعت بعد از غذا خوردن سالاد ميوه هم توصيه ميشود.
البته ژله يكي از كمكالريترين دسرهاست و اگر چند دسر براي انتخاب وجود داشته باشد در صورت ديدن ژله بهتر است اين دسر براي خوردن انتخاب شود. البته ميتوان تمايل به شيريني را با نوشيدن چاي و يك عدد خرما، يك قاشق مرباخوري عسل، چند عدد كشمش يا انجير خشك يا يك قاشق مرباخوري مربا برطرف کرد.
۲۱ بهمن، ۱۳۹۱ در ۱۳:۱۱ #99259s.samadiمشارکت کنندهممنون از نکات جالبی که بیان کردید
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.