-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ شهریور، ۱۳۹۳ در ۰۹:۳۲ #85386z.yariمشارکت کننده
برخی از مواد غذایی بویژه میوهها و سبزیجات در بدن تولید گاز میکنند. غذاهایی که مقادیر زیادی گاز تولید میکنند شامل شیر و فرآوردههای لبنی، حبوبات به ویژه انواع لوبیا، عدس و سبزیجاتی مانند انواع کلم، پیاز، پیازچه، ترب و تربچه، شلغم، فلفل سبز و قرمز، هویج و کرفس و میوههایی نظیر سیب، موز، انگور، کشمش، زردآلو و آلو، طالبی، گرمک، خربزه، هندوانه و آووکادو هستند.
علاوه بر عوامل مذکور که در بروز نفخ موثرند، در سالهای اخیر عفونتهای قارچی که باعث اسهال و نفخ میشوند نیز بسیار شایع شده است. شایعترین نوع این قارچها کاندیدا آلبیکانز است. این قارچ در روده باعث تولید گاز و الکل شده و در نتیجه شخص دچار نفخ میشود. همچنین این قارچ مانند انسولین میتواند باعث کاهش قند خون شود. عطش و علاقه مفرط به مصرف مواد کربوهیدراتدار مانند شیرینی در شخص نیز افزایش مییابد.
در صورت ابتلای طولانی مدت به قارچ ذکر شده، ممکن است شخص دچار افزایش وزن شود. در صورت بروز چنین مشکلی با تغییر برنامه غذایی میتوان بستر تغذیهای قارچ را از بین برد. بدین ترتیب قارچ با کمبود مواد غذایی روبرو میشود. اگر همزمان با این عمل از درمان دارویی ضد قارچی استفاده شود، قارچ میتواند برای پیدا کردن غذا از جدار روده وارد سایر اندامها و حتی دستگاه گوارش خون شده و مشکلاتی را پدید آورد.
در تغییر برنامه غذایی باید به کیفیت، کمیت و نوع غذاها توجه کرد. همه غذاها باید در کمال تازگی و پاکیزگی تهیه شوند، به ویژه سبزیها را باید به خوبی شست تا از بروز عفونتهای مجدد جلوگیری شود. باید از مصرف کنسروها و غذاهای آماده و همچنین انواع سسها مانند کچاپ اجتناب کرد. این محصولات اغلب حاوی مقادیر زیادی شکر هستند. باید از مصرف مواد غذایی شیرین صرف نظر کرد. به جز عسل باید از خوردن هر نوع ماده غذایی که حاوی شکر، قند طبیعی و آرد سفید مانند انواع میوههای خشک شده، کیک، شیرینی، شکلات و آب نبات، برگهها (برگه آلو و برگه هلو) پلو و ماکارونی پرهیز شود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.