-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۸:۱۶ #76156zahra jamshidiمشارکت کننده
بيماري
نارسايي مزمن وريدي از بيماريهاي شايعي است که 20 تا 25 درصد زنان و 10 تا 15 درصد مردان دنيا از آن رنج ميبرند. اين اختلال بهدليل افزايش طولانيمدت فشارخون وريدي ناشي از نارسايي يا انسداد دريچههاي لانه کبوتري ايجاد ميشود…اين افزايش فشارخون با تغيير شکل مويرگهاي بسيار کوچک همراه است و مشکلات جسمي مانند تورم، به هم چسبيدن گلبولهاي قرمز و ايجاد لخته و التهاب را در پي دارد بنابراين باعث مختل شدن اکسيژنرساني پوست و بافتهاي زيرجلدي ميشود و عوارضي مانند واريس، فيبروز زيرجلدي و تشکيل زخم براي فرد مبتلا آزاردهنده خواهد بود.
درمان
اهداف درمان بيماران مبتلا به نارسايي مزمن وريدي، کاهش تورم و بهبود زخمهاست. درمانهايي که فشارخون وريدي را کاهش ميدهد و جريان خون وريدي و لنفي را بهبود ميبخشد، ميتواند التهاب را کاهش دهد و اکسيژنرساني به پوست و بافتهاي زيرجلدي را تقويت کند. روشهاي درماني، شامل درمان مکانيکي مانند استفاده از جوراب واريس و بالا نگهداشتن پا، دارودرماني و در نهايت جراحي هستند. مصرف برخي داروها مانند داروهاي حاوي عصاره دانه گياه شاهبلوط هندي نيز به تازگي رواج فراواني پيدا كرده است.
عوارض جانبي خاصي در اثر مصرف اين دانهها و فرآوردههاي تهيه شده از آنها براي انسان گزارش نشده است اما بهدليل وجود «ساپونين» در دانههاي شاهبلوط هندي، ممکن است مصرف آنها در بعضي بيماران باعث تحريک لايه مخاطي معده و برگشت اسيد معده شود و مصرفکننده را آزار دهد به همين دليل به تازگي قرصهايي توليد شدهاند که در روده باز ميشوند و اثرگذاريشان از اين ارگان آغاز خواهدشد. تا به حال اين قرصها با ديگر داروهاي خوراکي تداخل دارويي نشان ندادهاند و موردي گزارش نشده است اما توصيه ميشود در صورت مصرف داروهاي ضدانعقاد با احتياط مصرف شوند و در دوران بارداري و شيردهي از آنها استفاده نشود.
شاهبلوط هندي
شاهبلوط هندي، ميوه درختي است که طول آن به حدود 25 متر ميرسد و برگهاي متقابل بهصورت پنجهاي مرکب با دمبرگهاي بلند دارد. ميوه آن کروي، خاردار و با 1 تا 2 دانه صاف به رنگ قهوهاي مايل به قرمز است. اين دانهها حاوي 3 تا 6 درصد ساپونين هستند و ترکيبهايي از خانواده فلاونوييدها، تاننها و برخي اسيدهاي چرب دارند.
نتايج بررسيها نشان ميدهد امروزه دانههاي شاهبلوط هندي بهعنوان درمان حمايتي در حفظ عملکرد غشاي ديواره وريدها و بهبود جريان خون در نارسايي مزمن وريدي استفاده ميشود. مصرف عصاره اين دانهها در درمان علايم اين اختلال مانند احساس سنگيني و پادرد، التهاب و ورم پا، التهاب عضلات صاف متعاقب صدمه و جراحي جراحتهاي دردناک، رگ به رگ شدن، کوفتگي و درد و التهاب ناشي از نشانگان خارپا کاربرد دارد. اين عصاره با آزاد کردن پروستاگلاندينها، انقباضهاي طبيعي وريدها را افزايش داده و نفوذپذيري عروق را نسبت به پروتئينهاي با وزن پايين، الکتروليتها و آب به درون فضاهاي ميان بافتي کاهش ميدهد و تورم همراه با التهاب را بهبود ميبخشد. اين عصاره جريان طبيعي خون را حفظ ميكند و باعث بهبود بازگشت خون به قلب ميشود. در ضمن، فعاليت آنزيمهاي تجزيهکننده را مهار ميكند و باعث کاهش تخريب ديواره وريدها خواهدشد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.