دانه «خار مريم» در پيشگيري از افسردگي پيشگيري موثر است

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76594
    zghasemi
    مشارکت کننده

    نتايج تحقيقات نشان داد: عصاره آبي «خارمريم» در مدل حيواني در پيشگيري از افسردگي موثر است.

    افسردگي يکي از بيماري هاي شايع رواني است که درمان هاي گوناگون براي آن وجود دارد.

    خارمريم گياهي است که داراي اثرات فارماکولوژيک مختلف مانند آنتي اکسيدان، ضدالتهاب و ضدسرطان است.

    بر مبناي برخي گزارش ها «سيلي مارين» (ماده موثره اصلي موجود در خار مريم) غلظت بعضي نوروترانسميترها را در مغز افزايش مي دهد.

    اين مطالعه با هدف بررسي اثر ضدافسردگي عصاره آبي و اتانولي دانه خارمريم طراحي و اجرا شد.

    در اين تحقيق با استفاده از آزمون شناي اجباري اصلاح شده، اثرات ضدافسردگي عصاره هاي اتانولي (0.24، 0.42 و 0.6 گرم بر کيلوگرم) و آبي (0.72، 1.26 و 1.80 گرم بر کيلوگرم) در موش سوري بررسي شد.

    يافته هاي تحقيق حاکي از آن است که عصاره اتانولي تاثيري در افزايش زمان بي حرکتي ندارد، اما عصاره آبي زمان بي حرکتي را در موش سوري افزايش داد.

    خلاصه اين پژوهش در فصلنامه گياهان دارويي به چاپ رسيده است.

    #99926
    s.samadi
    مشارکت کننده

    مصرف این ماده چطورهست؟

    #99944
    zghasemi
    مشارکت کننده

    متاسفانه این گیاه در ایران خیلی کمیاب می باشد
    1. تاریخچه:

    دانه‌های این گیاه ۲۰۰۰ سال است که برای معالجه بیماری‌های مزمن کبد و محافظت از کبد علیه مواد سمی استفاده می‌شود. حدود قرن شانزدهم استفاده از این گیاه رواج یافته و تقریباً تمامی قسمت‌های آن مصرف می‌شد. عصاره‌های خار شیر سنتی نیز از دانه‌های آن گرفته می‌شده است.

    2. مشخصات:
    خار شیر (خار مریم) بومی مناطق مدیترانه‌ای اروپا، آفریقای شمالی و خاورمیانه می‌باشد. نام خار شیر برگفته از دو خاصیت برگ‌های آن است: لکه‌هایی از ترشحات سفید و عصاره‌ای شبیه شیر دارد.

    از روغن آن برای شفافیت دست و صورت و رفع خشکی پوست استفاده می‌شود.

    2. روش استفاده:
    ریشه‌های این گیاه را می‌توان به صورت خام خورد، نیم پز یا کباب کرد یا جوشاند و کره روی آن مالید. جوانهٔ آن را در فصل بهار از ریشه ببرید، آن را آب پز نموده و با کره مصرف کنید. برگه‌های تیغ دار سر گل این گیاه در گذشته مانند کنگر خورده می‌شد. می‌توانید ساقه‌های خار شیر را بعد از کندن پوست آن در شب خیس کنید تا تلخی‌اش گرفته شود و بعد آن را دم نمایید. خار برگ‌های آن را می‌توان زدود، جوشاند و به جای اسفناج استفاده نمود. همچنین می‌توانید به صورت خام آن‌ها را به سالاد اضافه کنید.

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.