-
نویسندهنوشتهها
-
۸ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۶:۲۵ #76566zahra jamshidiمشارکت کننده
شربتهاي آهن موجود در بازار گاهي با ساير مواد مغذي همراه هستند. کودکان در حال رشد، خانمها در دوران عادت ماهانه، شيردهي، بارداري و… بيشتر به دريافت مکمل آهن نياز دارند. اگر اين شربتها در کارخانههاي معتبر توليد شده باشند، قطعا استفاده از آنها مفيد خواهد بود اما بايد به جا و با تشخيص پزشک مصرف شوند….
همانطور که کمبود آهن مانند ساير عناصر ميتواند باعث بروز مشکلاتي در بدن شود، قطعا دريافت بيش از حد آن نيز براي بدن مضر خواهد بود، به خصوص آهن که ظرفيت متغيري دارد و جزو فلزات واسط محسوب ميشود. ظرفيت آهن در واکنشهاي اکسيداسيون و احيا متفاوت است (آهن دوظرفيتي و سه ظرفيتي) و اين تغييرات باعث «استرس اکسيداتيو» يعني اکسيدشدن مولکولهاي حياتي در غشا و هسته سلول و… ميشود که ميتواند براي بدن خطرناک باشد. از سويي تجويز اين فرآوردهها با توجه به موارد و شرايط بدني فرد تفاوت دارد مثلا در مواردي كه کمبود شديد آهن در فرد همراه با کمخوني است، ترجيح داده ميشود قرص آهن که دوز بالاتري آهن به بدن بيمار ميرساند، استفاده شود که اين به تشخيص پزشک نياز دارد. متاسفانه بيشتر خانمهاي ايراني با اين تصور كه کمخون هستند و اصلا چيزي نميخورند، خودسرانه به مصرف مكملها يا شربت آهن رو ميآورند درحالي كه مصرف خودسرانه اين شربتها براي سلامت زنان و به خصوص آقايان در صورتي كه نيازي به دريافت آهن نداشته باشند، ميتواند باعث بروز مشكلاتي شود.
علاوه بر اينكه دريافت بيش از اندازه آهن ميتواند باعث اکسيداسيون سلولهاي حياتي شود، در ارگان هايي مانند کبد، مغز و لوزالمعده رسوب کرده و در ايجاد راديکال هاي آزاد دخيل است. بنابراين بدون تشخيص و تجويز پزشك هرگز از فرآوردههاي دارويي به شکل شربت آهن يا ساير مکملها استفاده نكنيد.
سلامت -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.