خواص گیپ فروت و رژیم لاغری!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69505
    azy
    مشارکت کننده

    گريپ‌فروت، ميوه‌ای توپر، خوش‌طعم و مغذی است كه اگرچه در تمام طول سال در بازار وجود دارد ولی فصل آن از دی ماه تا اردیبهشت است. گریپ فروت رسیده ترش و شیرین و کمی‌ تلخ است، طعمی‌كه در سال‌‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا كرده است. آیا شما هم این طعم را امتحان کرده‌اید؟…
    گریپ فروت منبع غنی ویتامین C و B1 می‌باشد. پوست گریپ‌فروت دارای مقدار زیادی پکتین است. مهم‌ترین ترکیبات شیمیایی گریپ‌فروت ناری گین، لیموئین، سسکی ترپین، آلدئید، ژرانیول و کادینین است.

    ارزش تغذیه‌ای:
    نصف گریپ‌فروت، افزون بر 50 درصد مقدار مجاز خوراكی توصیه شده ویتامین Cرا در بردارد. همچنین 325 گرم پتاسیم، 25 میكروگرم فولات، 40 میلی‌گرم كلسیم و یک میلی‌گرم آهن دارد. انواع سرخ و صورتی میوه یاد شده سرشار از بتاكاروتن است كه بدن، آن را به ویتامین A تبدیل می‌سازد.

    یك فنجان حاوی گریپ‌فروت شیرین نشده
    (بدون شكر) به مقدار 95 میلی‌گرم ویتامین C و بیش از 150 درصد مقدار مجاز خوراكی توصیه شده (R DA) دارد.
    گریپ فروت سرشار از پكتین (الیاف گیاهی حل شدنی)‌ است كه به كاهش كلسترول خون كمك می‌كند. گریپ‌فروت‌‌های سرخ وصورتی، سرشار از لیكوپن هستند. بررسی شش ساله دانشگاه‌‌هاروارد كه توسط 48000 پزشك و سایر كارشناسان بهداشت صورت گرفت، حكایت از آن داشته است كه مصرف هفته‌ای 10 وعده مواد غذایی سرشار از لیكوپن، سبب كاهش 50 درصدی سرطان پروستات می‌شود.

    از دیگر مواد گیاهی موجود در گریپ فروت، می‌توان از اسیدفنولیك نام برد كه مانع تشكیل نیتروزامین، مواد سرطان‌زا، بالیموندیدترپن و مونوترپن می‌شود. ماده مذكور موجب تولید آنزیم‌‌هایی می‌شود كه در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند بیوفلاونوییدها مواد دیگری هستند كه از عملكرد هورمون‌‌هایی كه باعث رشد غده (تومور) می‌شود، جلوگیری می‌كنند.
    گروهی از مبتلایان به ورم مفصل رماتیسمی، لوپوس و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافته‌اند كه گویی مصرف هر روزه گریپ‌فروت نشانه‌‌های مرضی‌شان را تقلیل می‌دهد. تصور می‌رود كه مواد شیمیایی این میوه مانع از ایجاد پروستاگلاندین‌‌ها كه عامل اصلی ایجاد التهاب هستند، می‌گردد.

    4 نكته گریپ‌فروتی:
    1 : چون گریپ‌فروت دارای کالری کمی ‌است نوشابه بسیار خوبی برای آنهایی است که می‌خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند. گریپ‌فروت کمتر از پرتقال قند دارد.
    2 : گریپ‌فروت داروی خواب است. اگر می‌خواهید خواب خوش و سنگین داشته باشید یک گریپ فروت و یا آب آن را قبل از رفتن به رخت‌خواب بخورید.
    3 : گریپ‌فروت ضدسرماخوردگی است و تب را پایین می‌آورد. در هنگام سرماخوردگی و تب آب گریپ‌فروت بنوشید. برخی از خوردن گریپ‌فروت بدون شكر، به خاطر عصاره تلخ و ترش آن خوششان نمی‌آید اما اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم مخلوط کنیم، نوشابه‌ای به وجود می‌آید كه نیاز به شیرین كردن ندارد.
    4 : مهم‌ترین کاربرد گریپ‌فروت پیشگیری از بیماری قلبی است و گریپ‌فروت شفابخش قلب است زیرا کلسترول را پایین آورده و رگ‌‌ها را از وجود چربی‌‌ها و مواد رسوب کرده پاک مي‌کند و پيشرفت تصلب شرايين را متوقف مي‌سازد. تحقيقاتي که به‌تازگي روي بيماران مبتلا به کلسترول بالا انجام شده نشان داده است که مصرف دو عدد گريپ‌فروت در روز کلسترول خون را به‌طور متوسط 10درصد پايين مي‌آورد و حتي مقدار HDL را که چربي مفيد است، بالا مي‌برد.

    چه كساني مواظب باشند؟
    گريپ‌فروت را نبايد به همراه تعدادي از داروها خورد زيرا اثر آنها را چند برابر مي‌کند. مثلا کسي که داروي فشار خون مصرف مي‌کند اگر آن را با گريپ فروت بخورد اثر دارو زيادتر شده و شخص فشار خونش به شدت پايين مي‌آيد و خطرناک است. تحقيقات جديد دانشگاه کاروليناي شمالي نشان مي‌دهد موادي که در آب گريپ‌فروت وجود دارند فعل و انفعالات شيميايي خطرناکي با برخي از داروها ايجاد مي‌کنند. از اين‌رو نزديک به ده سال است به افرادي که از داروهاي خاصي نظير فشار خون و يا ضد‌کلسترول استفاده مي‌کنند، توصيه مي‌شود که از خوردن آب گريپ‌فروت پرهيز نمايند.
    تحقيقات نشان مي‌دهد که آب اين ميوه باعث ورود بيشتر اين داروها به جريان خون در بدن مي‌گردد و عوارض جانبي خطرناکي را در پي دارد. در گذشته عموما تصور مي‌شد ماده‌اي که با داروها فعل و انفعالات شيميايي انجام مي‌دهد، فلاونوييد است که موجب تلخي اين ميوه نيز مي‌شود ولي براساس مطالعات جديد گروهي از مواد شيميايي با نام فورانوکومارين‌‌ها در اين ميوه وجود دارند که موجب اين فعل و انفعالات مي‌شوند، اين مواد مانع عملکرد صحيح يکي از آنزيم‌‌هاي روده با نام CYP3A شده و باعث جذب بيشتر داروها توسط بدن مي‌شوند. در آزمايشاتي که در اين زمينه انجام شد محققين اين مواد را از آب گريپ‌فروت خارج و تاثير آن را بر داروها بررسي کرده و دريافتند در اين حالت، آب اين ميوه همانند آب پرتقال بر اين داروها نيز بي‌تاثير مي‌باشد.

    رژيم گريپ‌فروت: مفيد يا غيرمفيد؟!

    رژيم گريپ‌فروت، از قديمي‌ترين و پراستفاده‌ترين رژيم‌‌هاي لاغري است. اين رژيم براساس اطلاعات خشک علمي‌نيست. درباره رژيم گريپ‌فروت حرف و حديث بسيار است. اين رژيم براي اولين بار در سال 1930مطرح شد. در اين رژيم عنوان مي‌شود که گريپ‌فروت حاوي آنزيم‌‌هايي است که چربي بدن را مي‌سوزانند و وقتي در هر وعده غذايي، نصف گريپ‌فروت مصرف شود اين آنزيم‌‌ها فعال مي‌شوند البته نصف گريپ‌فروت در هر وعده غذايي بايد با حجم کمي‌غذا مصرف شود. اينکه آيا واقعا گريپ‌فروت حاوي آنزيم‌‌هايي است که چربي بدن را مي‌سوزانند. خير. هيچ پايه علمي‌براي اين ادعا وجود ندارد. گريپ فروت ميوه خوبي است اما درست مثل ميوه‌‌ها و سبزي‌‌هاي ديگر است و تفاوت خاصي ندارد.
    اينکه آيا اين رژيم موثر است بايد بگوييم البته موثر است چون به اين ترتيب، کالري مصرفي افراد کم مي‌شود. هرچه کالري مصرفي کمتر شود و فعاليت بدني بيشتر باشد، شما وزن از دست مي‌دهيد چه با گريپ‌فروت و چه بدون گريپ‌فروت.
    اما چرا رژيم گريپ فروت عمري چنين طولاني دارد؟
    اول اينکه اين رژيم براي خيلي از افراد جادويي و سالم به نظر مي‌رسد. شنيدن عبارت آنزيم‌‌هاي سوزاننده چربي کاملا جالب است. ضمنا گريپ‌فروت يک ميوه است و مردم مي‌دانند که يک ميوه هيچ‌گاه مضر نيست.
    دوم اينکه مردم براساس اين رژيم غذايي وزن کم مي‌کنند و فکر مي‌کنند چون اسم اين رژيم گريپ‌فروت است، پس حتما يک مورد خاص در گريپ‌فروت وجود دارد، در حالي که ممکن است بدون مصرف گريپ‌فروت و با کاهش کالري دريافتي به وزن ايده‌آل برسند.
    از نگهداري تا مصرف
    ترشي نشاط‌آور، پرآبي و كالري جزيي گريپ فروت توأم با خواص آن موجب شده است كه گريپ فروت صورتي، به صبحانه‌اي مورد علاقه و يكي از مواد خاص تهيه سالاد تبديل شود.
    امكان دارد گريپ‌فروت از پيوند پرتقال و دارابي عمل آمده باشد. دارابي از مركبات بسيار ترش، پُر دانه و پوست كلفت به حساب مي‌آيد اما پرورش دهنده‌‌هاي گريپ فروت، طعم و بافت آن را بهبود بخشيده‌اند. به طور تقريبي از يك صد سال پيش، رشد انواع بي‌هسته اين ميوه آغاز شده و نتيجه اين عمل به توليد ميوه‌اي آميخته از تندي و شيريني منجر گرديده است. از آن جايي كه گريپ فروت تنها زماني چيده مي‌شود كه به‌طور كامل رسيده باشد بنابراين نبايد نگران باشيد كه كال آن به دست تان برسد. تحت برخي از شرايط رشد و نمو، پوست صورتي يا زرد ميوه، بعد از رسيدن احتمالا سبز مي‌شود اما به هيچ وجه از شيريني‌اش كاسته نمي‌شود.
    شيوه انتخاب گريپ فروت
    سعي كنيد گريپ فروت‌‌هاي گرد، صاف و سنگين را برداريد (چون آبدار هستند). گريپ فروت‌‌هايي كه پوست‌شان زبر بوده، يا پفي و نرم هستند و يا يك طرف‌شان نوك تيز است، نامرغوب هستند. گريپ فروت‌‌هاي براق كه دو طرف‌شان اندكي صاف باشد، مرغوب ترند. رنگ حنايي يا ساير كاستي‌‌هاي پوستي گريپ فروت بي اهميت است و در كيفيت ميوه تأثير ندارد. امكان دارد در دماي اتاق بتوانيد بوي خوش، دل‌نواز و ملايم ميوه مورد نظر را تشخيص دهيد ولي چنانچه ميوه سرد باشد، رايحه مزبور به مشام نمي‌رسد.

    روش نگهداري
    گريپ فروت را مي‌توان تا يك هفته در دماي اتاق نگه داشت و در صورتي كه به جاي سرد كردن، آن را گرم كنيد، پُر آب تر مي‌شود. چنانچه بخواهيد ميوه را براي مدت طولاني‌تري نگهداري كنيد، بايد آن را در جاميوه‌اي بگذاريد. در اين صورت بين شش تا هشت هفته سالم مي‌ماند. قبل از آب گرفتن يا خوردن، گريپ فروت را در دماي اتاق قرار دهيد.

    آماده‌سازي براي مصرف
    گريپ فروت را اول بشوييد، بعد ببريد. اگر گريپ فروت را با پوست تعارف مي‌كنيد، آن را از پهنا نصف كنيد. قاشق مخصوص گريپ‌فروت را كه سرش دندانه دندانه باشد، به كار گيريد تا تكه‌‌هاي ميوه را در آورد به علاوه براي آماده ساختن ميوه از كارد تيز پوست كني يا كارد قوس دار مخصوص گريپ فروت استفاده كنيد، به اين ترتيب كه آن را بين هر قسمت گوشت ميوه و غشا «ديواره‌‌ها» فرو بريد.
    همچنين مي‌توانيد گريپ فروت را مثل پرتقال پوست بگيريد. براي اين منظور از دستان خود استفاده كرده يا پوست ميوه را با كارد تيزي در آوريد، سپس تكه‌اي از پوست را از بالاي ميوه ببريد. آن‌گاه تكه‌‌ها را روبه پايين و دور ميوه پوست بگيريد يا پوست را مثل پوست سيب به صورت مارپيچ در آوريد. پس از آن قاچ‌‌ها را با دستانتان جدا كنيد و در صورت لزوم غشاها را از هر قسمت بيرون آوريد.

    گريپ فروت سفيد:
    اين نوع ميوه به خاطر رنگ گوشت، نه پوستش كه زرد رنگ است، «‌سفيد» نام دارد (ساير اقسام گريپ فروت‌‌ها هم به سبب رنگ گوشت خود، « قرمز»‌، «صورتي» يا «‌ياقوتي»‌ ناميده مي‌شوند). انواع گريپ فروت‌‌هاي سفيد كه تخم دارند، بيشتر براي تهيه عصاره استفاده مي‌شوند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.