-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ اردیبهشت، ۱۳۹۳ در ۱۰:۱۱ #82993
z.yari
مشارکت کنندهدر زمستان و زمانی که خبری از میوههای ریز تابستانی نیست، کشمش، زردآلوی خشک، انجیر و آلو خشک با مقداری بادام یا فندق تأثیر بسیاری مفیدی روی سلامتی میگذارد.
میوههای خشک سرشار از قند و مواد معدنی بوده و بنابراین پرکالری هستند. بادام، فندق و آجیلهای دیگر نیز سرشار از لیپیدها یا همان چربیها هستند. در واقع یک مشت کوچک از میوههای خشک و دانههای روغنی منبع تأمین انرژی برای ورزشکاران است.
متأسفانه در دنیای صنعتی امروز مردم بیشتر از مواد غذایی صنعتی و آماده استفاده میکنند و برای همین مصرف نمک آنها نیز بالا است. باید بدانید مصرف زیاد نمک، فرد را در معرض فشار خون بالا قرار میدهد. میوههای خشک منبع پتاسیم هستند. پتاسیم به نوعی اثرات سدیم را متعادل میسازد. علاوه بر این پتاسیم و منیزیم با گرفتگی عضلات مقابله میکند.
میوهها در طی روند خشک شدن مقداری از ویتامینها و به ویژه ویتامین C و برخی از ویتامینهای گروه B را از دست میدهند. در عوض میزان مواد معدنی آنتی اکسیدانی مثل سلنیوم و فلاوونوئیدها به ویژه لیکوپن آنها بیشتر است. دانههای روغنی مثل فندق، بادام و گردو منبع فوقالعادهی «روی» هستند که رادیکالهای آزاد را خنثی و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
بادام، فندق، پسته و غیره سرشار از چربیهای مفید هستند زیرا حاوی میزان زیادی امگا 3 میباشند. گردو نیز حاوی امگا 3 است اما متأسفانه بدن ما امگا 3 کمی جذب میکند. البته زمانی که آجیل میل میکنید حواستان به اضافه وزن حاصل از آن باشد. میزان چربی موجود در این دانههای روغنی بین 50 تا 60 درصد تخمین زده شده است. برای افرادی که نگران اضافه وزن هستند توصیه میکنیم روزانه بیش از 5 عدد بادام یا پسته یا فندق و بیشتر از 3 عدد میوهی خشک مصرف نکنند. بقیهی افراد نیز دچار افراط نشوند.
میوههای خشک سرشار از منیزیم هستند و دانههای روغنی حاوی میزان قابل توجهی کلسیم میباشند. برای همین این مواد غذایی باعث میشوند بدن بهتر با استرس و بیحوصلگی مبارزه کند. از این گذشته این مواد غذایی از قلب محافظت میکند. منیزیم، مشکلات ضربان قلب را برطرف میکند و کلسیم، فشار خون بالا را کاهش میدهد.
یکی از عمدهترین فواید میوههای خشک این است که سرشار فیبر هستند و برای همین در رفع مشکل یبوست بسیار موثر عمل میکنند. زردآلوی خشک، انجیر و آلو خشک حاوی بیشترین میزان فیبرها میباشند.
_____________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.