-
نویسندهنوشتهها
-
۲۵ فروردین، ۱۳۹۳ در ۰۱:۵۳ #82438
v.fatoorechi
مشارکت کنندهتره فرنگی فشارخون بالا را کاهش میدهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر میشود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته میشود.
تره فرنگی مانع از بروز سرطان تخمدان در خانمها میشود. برای پیشگیری از نقص جنین، مصرف ترهفرنگی که سرشار از فولات است، به زن باردار توصیه میشود. کلسیم موجود در آن در حفظ سیستم ساختاری اسکلت سالم موثر است. خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و به بدن کمک میکند با عفونت و آلودگی مقابله کند. علائم سرماخوردگی، آنفلوانزا و تب یونجه را تسکین میبخشد.
ترکیبات موجود در ترهفرنگی
ترهفرنگی کالری کمی دارد. 100 گرم ساقه تازه آن حاوی 61 کیلوکالری انرژی است. به علاوه، ساقه بلند آن مقادیر خوبی فیبر محلول و غیر محلول دارد.
ویتامین A، ویتامین B1، B2،B6، ویتامین B9 (اسیدفولیک)، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین k
پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و سدیم (در ساقه)
فراکتانها
فراکتانها اجزای گیاهی غیرقابلهضمی هستند که در بدن تخمیر میشوند و به حفظ سلامتی روده بهویژه روده بزرگ کمک میکنند. فراکتانها مسئول تکثیر باکتریهای مفید و کاهش باکتریهای مضر در روده، کاهش متابولیتهای سمی و آنزیمهای مخرب، جلوگیری از یبوست، حفاظت از عملکرد کبد، کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون و اثرات ضدسرطانی هستند.
فعالیت آنتیاکسیدانی
مطالعات نشان دادهاند که بین مصرف میوهها و سبزیجات حاوی مواد شیمیایی گیاهی و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن ارتباط وجود دارد. تصور میشود که مواد شیمیایی گیاهی دارای فعالیت ضداکسیدانی بسیار عالی هستند که قابلیت خنثیسازی رادیکالهای مضر آزاد را دارا میباشند. ترهفرنگی دارای مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و دیگر آنتیاکسیدانهای فلاونوئید فنولیک از قبیل کاروتین، زانتین و لوتئین و همچنین آنتیاکسیدانهایی از قبیل دیالیل دیسولفید، دیالیل تریسولفید و آلیلپروپیل دیسولفید میباشد. این ترکیبات توسط واکنش آنزیمی هنگام ضربه خوردن ساقه ترهفرنگی (له کردن، بریدن و نظایر آن) به آلیسین تبدیل میشوند.
محققین معتقدند که فعالیت آنتیاکسیدانی ترهفرنگی به جلوگیری از ابتلا به تعدادی از بیماریهای مزمن کمک میکند. به عنوان مثال آنتیاکسیدانها ممکن است از طریق جلوگیری از اکسیداسیون چربیها که بخشی از فرآیند تصلب شرایین (سفت شدن عروق ناشی از رسوب سلولهای چربی در رگها) میباشد، در مقابل بیماری قلبی عروقی محافظت کنند. حمله رادیکال آزاد ممکن است منجر به ورود آسیب به DNA گردد (یکی از عوامل متعددی که میتواند به سرطان منتهی شود). همچنین آلیسین باعث کاهش تولید کلسترول از طریق جلوگیری از reductase enzymeHMG-CoA در سلولهای کبد شده و به واسطه آزاد کردن اکسید نیتریک نیز مانع سفت شدن عروق (تصلب شرایین) میگردد و در نتیجه فشارخون را نیز کاهش میدهد.
کاروتنوئیدها
کاروتنوئیدها گروهی از رنگدانهها هستند که عامل ایجاد رنگهای قرمز، نارنجی و زرد در بسیاری از میوهها و سبزیجات میباشند، بنابراین غالباً این رنگها توسط کلروفیل پوشیده میشوند مثل ترهفرنگی. ترهفرنگی حاوی سطح متوسطی از کاروتنوئیدها میباشد (گرچه مقدار آن نسبت به سبزیجات با رنگ زیاد مثل هویج یا کدوتنبل کمتر است).کاروتنوئیدها به خاطر فعالیت آنتیاکسیدانیشان معروف هستند. بخشهای سبز رنگ ترهفرنگی منبع خوبی از کاروتنوئیدها از جمله کاروتن، لوتئین و زآکسانتین هستند. کاروتنوئید بسیار مهم در ترهفرنگی زآکسانتین است که به خاطر نقش احتمالی آن در بینایی و حفاظت در مقابل مشکلات چشمی از قبیل تخریب ماکولا و آبمروارید بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است. کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل شده و یک آنتیاکسیدان قوی است.
ترکیبات سولفور
ترکیبات سولفور در ترهفرنگی به کاهش نشانههای دیابت شیرین، جلوگیری از تجمع پلاکتها و جلوگیری از فرآیند التهابی در رابطه با آسم مربوط میشوند. چنین تصور میشود که ترکیبات سولفور اثر حفاظتی در برابر بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیگر مشکلات مربوط به سن از قبیل کاهش عملکرد مغز باشد.
ساپونینها
گزارش شده است که ساپونینها برای کاهش کلسترول خون مفید هستند. تصور میشود این ترکیبات باعث میشوند تا اسیدهای صفراوی با فیبر غذایی ترکیب شده و از طریق مدفوع دفع شوند. برای جبران کمبود اسیدهای صفراوی، کلسترول خون به اسید صفراوی تبدیل شده و به این ترتیب سطح کلسترول خون کاهش مییابد. همچنین به نظر میرسد که ساپونینها از طریق شکستن غشاءهای حاوی کلسترول در سلولهای سرطانی، بدن را در مقابل سرطانها محافظت میکنند. از آنجایی که این ترکیبات در جریان خون به خوبی جذب نمیشوند تصور میشود که دارای اثر موضعی بسیار مفید در مجرای رودهای از قبیل سرطان روده بزرگ میباشند. بعضی از ساپونینها دارای فعالیت ضدالتهابی، ضدقارچی، ضدمخمری، ضدانگلی، ضدباکتریایی، ضدمیکروبی و ضدویروسی هستند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.