سبزی گشنیز كه به طور معمول و حتی روزانه در آشپزی از آن استفاده می كنیم خواص بسیار زیادی دارد و بعنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم شناخته شده است.
متخصصان علوم پزشكی و تغذیه در كانادا می گویند افزودن یك یا دو قاشق چایخوری آب گشنیز به مخلوط شیر تازه، یك تركیب عالی برای درمان حالت تهوع و اسهال خونی است. گشنیز خشك نیز به درمان اسهال كمك می كند.
در مقاله ای در این باره آورده است: گشنیز همچنین برای زنان بویژه آنهایی كه در دوره عادت ماهانه دچار خونریزی شدید می شوند، مفید است. برای استفاده از این خاصیت درمانی گشنیز می توانید شش گرم از دانه آن را در۵۰۰ میلی گرم آب بجوشانید و پس از افزودن شكر به آن، این مخلوط را به صورت گرم استفاده كنید.
علاوه بر این، گشنیز برای كسانی كه دچار مشكلات آرتریتی (التهاب مفصلی) هستند سودمند است چون این سبزی خواص ضد التهابی بسیاری دارد. برای این منظور نیز كافی است دانه های گشنیز خاكی را با آب بجوشانید و این مخلوط را بنوشید.
از سوی دیگر گشنیز بعنوان سبزی كاهش دهنده قند خون شناخته شده است و این كار را با تحریك ترشح انسولین انجام می دهد. این تاثیر به حدی است كه آن را گیاه ضد دیابت نیز می نامند. گشنیز در عین حال با پایین آوردن میزان كلسترول بد و افزایش سطح كلسترول خوب در خون به سلامت قلب كمك می كند.
این سبزی برای پوست نیز بسیار مفید است. مخلوط آب گشنیز با پودر زردچوبه به درمان جوش های پوستی و جوشهای سرسیاه كمك می كند.