-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ آبان، ۱۳۹۳ در ۱۱:۲۲ #86504z.yariمشارکت کننده
کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گلهای آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز بهصورت گیاه خودروی کنار جادهای درآمده است. منشا اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمیکند.
خواص دارویی
• کاسنی کاملا سرد است، و تقویت کننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک کننده مجرای ادرار و کلیهها است.
• آب برگ کاسنی بهترین داروی یرقان و کلیهها و کبد است، و جوشیده و صاف کرده آن برطرف کننده تبهای کهنه و تقویت کننده معده همراه با گل قند درمان کننده تبهای جزئی مداوم است.
• کاسنی برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.
• ضماد آن برطرف کننده ورم های گرم و درد چشم و افزاینده بینائی است.
• تهیه ضمادی از کاسنی و سرب سائیده و روغن گل درمان کننده سرطان زخم دار است.
• کاسنی دوست کبد است و کمکننده قند خون بیماران مبتلا به دیابت است.
• هرگاه آب کاسنی و آب خیار چمبر را مخلوط کنید و در ابتدای شرع آنژین و بیماری های حلقوی با آن غرغره کنید، آن را درمان خواهد کرد.
• تخم کاسنی در ترکیب با سایر داروهای خنک مفید و برطرف کننده تبهای صفراوی، یرقان، خفقان، بیماریهای کبدی و سردرد است.
• تخم کاسنی هرگاه همراه با صندل و تخم رازیانه پخته شود، دفع کننده سموم و ضعف کلیه و طحال و تحریک کننده اشتها است.
• تخم کاسنی در جمیع حالات جانشین برگ کاسنی میتواند بشود.
• ریشه کاسنی گرم و خشک است، برطرف کننده گیر و سده، نرم کننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرف کننده تبها، تصفیه و پاک کننده خون، و رفع کننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء.
• برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه کاسنی به مقدار 2 فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است.
• مقدار مجاز خوراک طبی تخم کاسنی تا ۱۰ گرم است، و شربت آب آن ۴ تا ۱۰ گرم و داخل سایر جوشیدنیها برای پختن دارو ۲۰ تا ۵۰ گرم است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.