خواص خرمالو

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #91585
    ezamani
    مشارکت کننده

    یكی از میوه‌‌های خوشمزه پاییزی خرمالو است. نام فارسی این میوه به خاطر طعم آن که تلفیقی از مزه خرما و آلو است، خرمالو گذاشته شده و جالب آن که نام انگلیسی این میوه از همین نام فارسی گرفته شده است. از نظر انرژی هر 100 گرم از این میوه شیرین حاوی حدود 70 کالری انرژی است که بخش عمده این انرژی از کربوهیدرات (قندها) تامین می‌‌شوند. بنابراین یک عدد خرمالوی متوسط با وزن تقریبی 168 گرم محتوی 118 کیلوکالری انرژی است. خرمالوی تازه دارای بافت بسیار نرمی است که به علت وجود ماده‌ای به نام پکتین است که جزء خانواده فیبرهاست. هر 100 گرم خرمالوی تازه، 3.6 گرم فیبر دارد. این میوه یکی از منابع غنی فلاوونوئیدها پلی فنلیک با نام کاتکین و گالوکاتکین است. این فلاوونوئیدها دارای خواص ضد عفونتی و ضد التهابی هستند. همچنین خرمالو دارای ماده‌‌ای به نام بتولینیک اسید است که نشان داده شده دارای خواص ضد توموری می‌‌باشد. خرمالو با توجه به رنگ نارنجی‌اش یکی از منابع غنی ویتامین A و بتا کاروتن است. هرچند اعضای دیگر خانواده کاروتنوئیدها مانند بتاكاروتن، لیكوپن، لوتئین، زآگزانتین و كریپتوگزانتین نیز در خرمالو یافت می‌‌شوند. یک میوه متوسط خرمالو محتوی 2733 واحد بین المللی ویتامین A است که می‌‌تواند حدود 55درصد نیاز روزانه ما به این ویتامین را تامین کند. اهمیت بتاکاروتن در این است که پیش ساز ویتامین A در بدن است واهمیت ویتامین A در حفظ سلامت چشم‌‌ها و بینایی است. کمبود ویتامین A می‌‌تواند منجر به شب‌کوری، خشکی پوست و ریزش مو شود. به علاوه خرمالوی تازه حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین C است. یک عدد خرمالوی متوسط دارای 6/12گرم ویتامین C است. ویتامین C در کنار سایر اعضای خانواده کاروتنوئیدها دارای خواص آنتی‌اکسیدانی می‌‌باشند. آنتی‌اکسیدان‌‌ها واژه‌‌ای است که اغلب در مورد خواص میوه‌‌ها و سبزی‌‌ها ی با ارزش غذایی بالا می‌‌شنویم که مهمترین عضو آنتی اکسیدان‌‌ها ویتامین C است. آنتی‌اکسیدان‌‌ها به طور طبیعی در بدن وجود دارد و علاوه بر آن از طریق دریافت مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌‌ها نیز تامین می‌‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌‌ها با جاروب کردن و خنثی کردن تاثیر رادیکال‌‌های آزاد (که به طور طبیعی طی واکنش‌‌های معمول در بدن و یا در اثر آلودگی هوا و سایر مواجهات تولید می‌‌شوند) از بروز بیماری‌‌هایی مانند بیماری‌‌های قلبی عروقی، دیابت‌‌ها، سندرم متابولیک، سرطان‌‌ها و… پیشگیری می‌‌کنند. پکتین نیز به عنوان یک فیبر محلول می‌تواند به کاهش چربی خون کمک کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.