ارده بهعنوان يكي از فرآوردههاي بهدست آمده از كنجد به صورت سنتي بهعنوان صبحانه در ايران همراه نان و مواد شيرين مثل عسل و شيره انواع ميوهها از جمله خرما و انگور يا مربا مصرف ميشود. ارده، مايعي روغني است كه از دانه كنجد پوستگيري و آسياب شده به دست ميآيد و در واقع كنجد كوبيده است كه در روغن خود غوطهور شده در كل، 7/24درصد ارده را پروتئين، 59درصد چربي، 3/2درصد فيبر و 3درصد را موادمعدني تشکيل ميدهد.
مصرف هرازگاه ارده بهعنوان صبحانه بهخصوص براي كودكان ايرادي ندارد اما افراد مبتلا به اضافه وزن و ديابت بايد در مصرف آن احتياط كنند. ارده سرشار از چربي است و كالري بالايي دارد بنابراين بايد در مصرف آن حد اعتدال را رعايت كنيد. ارده در مقايسه با روغن کنجد فوايد بيشتري دارد زيرا در روغن کنجد تنها چربي و ويتامينهاي محلول در آن وجود دارد در حالي که در ارده ديگر مواد مغذي موجود در کنجد نيز حفظ ميشود.