-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ مهر، ۱۳۹۱ در ۰۲:۱۰ #74352farzaneh negahbanمشارکت کننده
خرمالومیوه ای پاییزی. رنگ میوه از زرد- نارنجی روشن تا نارنجی- قرمز تیره متغیر است، میوه به طور کامل به جز دانهها و کلاهک آن خوردنی است.
زآگزانتین یک کاروتنوئید مهم غذایی است که به طور انتخابی توسط ماکولای شبکیه چشم جذب میگردد و به جلوگیری از بیماری ماکولای چشم در کهنسالی کمک میکند. خرمالو منبع بسیار خوب ویتامین C یکی دیگر از آنتیاکسیدانهای قدرتمند است.
مصرف منظم غذاهای غنی از ویتامین C به بدن کمک میکند که مقاومت خود را در برابر عوامل عفونتزا، مواد مضر و رادیکالهای التهابی افزایش دهد. این میوه حاوی بسیاری از ویتامینهای گروه B مثل اسیدفولیک، پیریدوکسین (ویتامین B6)، تیامین و … میباشد. این ویتامینها به عنوان کوفاکتورهای لازم برای عملکرد بسیاری از متابولیسمهای آنزیمی بدن عمل میکنند.
این میوه کمکالری است و نیز چربی کمی دارد، اما منبع غنی فیبر غذایی است. خرمالو حاوی ترکیبات مفیدی از قبیل فیتوکمیکالهایی چون فلاوونوئیدها و آنتیاکسیدانهایی چون کاتچین و گالوکاتچین و نیز ترکیبات ضدتورمی مهمی است.
کاتچینها دارای خواص ضدعفونت، ضدالتهاب و ضدهموراژی (از خونریزی شریانهای خونی کوچک جلوگیری میکند) هستند. خرمالوهای تازه حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی مثل بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین، زآگزانتین و کریپتوگزانتین هستند. این ترکیبات به عنوان محافظتکننده در مقابل رادیکالهای آزاد عمل میکنند.
خرمالوی تازه حاوی مقادیر مناسبی از مواد معدنی مثل پتاسیم، منگنز، مس و فسفر است. منگنز کوفاکتوری برای سوپراکسید دیسموتاز (آنزیم از بین برنده قوی رادیکالهای آزاد) است. مس کوفاکتوری برای بسیاری از آنزیمهای حیاتی مثل سیتوکروم C- اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز است (دیگر مواد معدنی که به عنوان کوفاکتور این آنزیم عمل میکنند منگنز و روی هستند). همچنین مس برای تولید گلبولهای قرمز خون لازم است.
۵ آذر، ۱۳۹۱ در ۲۰:۳۹ #98813ناشناسمیهمان.
.::huh:
سلام خانم نگهبان
ممنون از مطلب ارسالی شما با عنوان زیبای “خرمالو با پاییز آمد”.
پس از مطالعه آن بیاد مطلب ارسالی دیگری راجع به این میوه مفید از آقای عراقی به نام “چه کسانی نباید در مصرف خرمالو زیاده روی کنند؟”
( به آدرس http://www.novindiet.net/ ) افتادم.شما اشاره ای به میزان کالری و انرژی موجود در خرمالو کرده اید که با آنچه جناب آقای عراقی بیان کرده کاملا متناقض است.
در مطلب شما می خوانیم: “میوه خرمالو کم کالری است و نیز چربی کمی دارد، اما منبع غنی فیبر غذایی است.”
اما در مطلب ارسالی آقای عراقی ذکر شده: ” میوه خرمالو دارای 80 کیلو کالری انرژی است، این میوه جزو میوههای پرانرژی محسوب میشود بنابراین افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.”
*خوب اکنون برای کسانی که چاق هستند (و تحت رژیم غذایی برای لاغر شدن قرار دارند) این سوال مطرح می شود که آیا میوه خرمالو جزو میوه های پر کالری است یا کم کالری؟
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> موفق و موید باشید <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
۶ آذر، ۱۳۹۱ در ۰۴:۴۷ #98815madjdمدیرکلخرمالو به علت داشتن نمایه گلایسمی بالا، برای افراد چاق که به دنبال کاهش وزن هستند مجاز نمی باشد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.