-
نویسندهنوشتهها
-
۲۲ دی، ۱۳۹۰ در ۰۴:۱۴ #72015
zahra jamshidi
مشارکت کنندهنگاهي به ارزش غذايي کشک
وجه تمايز
کشک برخلاف ساير محصولات لبني، چربي کم و پروتئين فراواني دارد. در روشهاي صنعتي – سنتي چربي شير (که در اصطلاح به آن دوغ ميگويند)، کاملا گرفته ميشود و ساير مواد باقيمانده حرارت ميبينند تا خشک شوند، بنابراين ميتوان اين محصول را منبع پروتئين دانست. البته بر حسب آبي که کشک دارد، غلظت پروتئين موجود در آن کمتر خواهد شد.ارزش غذايي
لبنيات منبع کلسيم، پروتئين، ويتامين A و B2 هستند. از آنجا که ويتامين B2 و کلسيم محلول در آب هستند و با کم شدن مقدار آب، اين 2 ماده مغذي کاهش خواهنديافت و چون ويتامين A نيز محلول در چربي است و کشک چربي ندارد، پس مقدار اين ماده مغذي نيز در کشک به حداقل ميرسد و آنچه باقي ميماند، پروتئين است، بنابراين کساني که در سنين رشد هستند، سوختوساز بدنشان بالاست و سيستم ايمني ضعيفي دارند، بهتر است که اين ماده غذايي را در برنامه غذايي خود بگنجانند. ميتوان چنين نتيجه گرفت که کشک براي کودکان، نوجوانان، خانمهاي باردار و شيرده، سالمندان و ورزشکاران يک خوارکي ارزشمند محسوب ميشود.در ميان لبنيات، کشک يکي از محصولاتي است که اصالتش به ايران برميگردد؛فرآوردهاي که بهعنوان چاشني به غذاهايي مانند آش رشته، کشکبادمجان و حتي کالجوش اضافه ميکنند. از آنجا که متخصصان تغذيه روزانه مصرف حداقل 3 واحد از لبنيات را به تمام گروههاي سني توصيه ميکنند، مصرف هفتگي کشک ميتواند به تامين اين نياز کمک کند. يادتان باشد که هر فنجان کشک با غلظت متوسط يک واحد لبنيات محسوب ميشود و 65-55 کيلوکالري انرژي دارد.
توصيههاي سه گانه
1. در صورتي که در سالمبودن کشک شک داريد، بهتر است که آن را حداقل 20 دقيقه بجوشانيد.2. برخي توليدکنندگان براي افزايش ماندگاري کشک به آن نمک ميزنند بنابراين اگر بهدليل فشارخون يا بيماريهاي قلبي و کليوي بايد از يک رژيم غذايي کم نمک پيروي کنيد، بهتر است به مقدار نمک کشک که روي بستهبندي آن درجشده، دقت کنيد.
3. کشک کمي نفاخ است بنابراين اگر زياد نفخ ميکنيد، بهتر است اين فرآورده لبني را با نعناع خردشده يا زيره ميل کنيد. در ضمن، اين ماده غذايي سفتکننده رودههاست پس اگر در بيشتر مواقع از يبوست رنج ميبريد، بهتر است مقدار مصرف کشکتان محدود باشد.
۲۴ دی، ۱۳۹۰ در ۰۵:۵۱ #98137madjd
مدیرکلهمش کشک بود؟!؟
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.