حساسیت های غذایی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82444
    z.yari
    مشارکت کننده

    بچه ها و بزرگسالان در مورد حساسیت های غذایی با هم تفاوت دارند. گرچه تنها ۳.۵ درصد بزرگسالان دچار حساسیت غذایی هستند، اما این مشکل گریبانگیر ۱۰درصد کودکان است. هر ماده غذایی دارای تعداد بی شماری پروتئین مختلف است که از بین آنها، بسیاری حساسیت زا هستند. یک ماده غذایی ممکن است حتی حدود ۴۰ ماده حساسیت زا داشته باشد.
    ۳ تا ۱۵ درصد حساسیت های غذایی به صورت شوک آنافیلاکتیک، ۸ درصد به شکل آسم و ۳۰ تا ۵۰ درصد موارد به شکل حساسیت های پوستی (اگزما) دیده می شود. هر چه حساسیت های پوستی شدیدتر باشد، این احتمال که حساسیت غذایی علت آن باشد، بیشتر است.
    تخم مرغ، ماهی های دریایی، میوه هایی نظیر فندق، بادام، گردو، زردآلو، گیلاس، به، هلو، سیب، گلابی، آلو، زیتون، شیرگاو، چغندر، گیاهان چتری مانند رازیانه، هویج، زیره، جعفری، فلفل سبز و جانوران سخت پوست دریایی مانند میگو، عامل بروز ۹۰ درصد حساسیت ها هستند. از دیگر مواد غذایی که ۱۰ درصد آلرژی ها را موجب می شوند، می توان به میوه های غیربومی (آناناس، موز، کیوی، خرمالو، انبه، نارگیل)، سبزیجاتی مانند لوبیا، باقلا، نخود، نخود فرنگی و سویا، آرد گندم، صدف، گوشت گاو، سیب زمینی، گوشت مرغ و خردل اشاره کرد.
    سیر، گوشت بره، مارچوبه، قهوه، شاه بلوط، شکلات، کلم قرمز، انگور، تربچه، پیاز، پرتقال، ادویه، پسته، توت فرنگی، مخمرنان، قلوه، گوجه فرنگی و کنجد دیگر خوراکی هایی هستند که به ندرت ممکن است باعث حساسیت شوند.
    تا قبل از یک سالگی، تخم مرغ، بادام زمینی و شیرگاو مهم ترین مواد غذایی حساسیت زا هستند. تخم مرغ (۳۱ درصد)، بادام زمینی (۱۸ درصد)، شیر (۱۲.۵ درصد)، ماهی (۱۲.۵ درصد)، روغن بادام زمینی و خردل خوراکی هایی هستند که عامل حساسیت در کودکان یک تا سه ساله هستند.
    _____________________________________________________________________________________________________
    زهرا یاری، کارشناس تغذیه.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.