جودوسر، ضد سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78089
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    جو دو سر معمولاً همیشه به عنوان یک غذای سالم مدنظر بوده‌است و لی از موقعی که خواص کاهندة کلسترول آن مشخص شد، بیشتر به عنوان یک غذا برای انسانها مطرح شد.

    فیبر محلول: سبوس جو دوسر کلسترول LDL(کلسترول بد) و خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. جو دوسر بیش از هر غلة دیگری دارای فیبر محلول است که منجر به هضم آرام‌تر و احساس سیری بیشتری می‌شود، پس به کاهش وزن کمک می‌کند. یک نوع از فیبر محلول، به نام بتاگلوکان به کاهش کلسترول کمک می‌کند. (این نوع فیبر در جو، مخمر آبجو و قارچ نیز وجود دارد).

    در سال 1998، FDAاعلام کرد، وجود 3 گرم فیبر محلول از جو دوسر همراه با یک برنامه غذایی با چربی اشباع و کلسترول كنترل شده ، خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.(مصرف 3 گرم از فیبر محلول موجود در جو دوسر 8تا23 در صد کلسترول را کاهش می‌دهد و هر 1در صد کاهش کلسترول باعث کاهش 20 درصدی بیماری قلبی می‌شود.)

    جو دوسر تنها غله‌ایی است که نظیر حبوبات دارای پروتئین «اَونالین»می‌باشد. پروتئین جو دوسر نظیر پروتئین سویاست که مشابه پروتئین گوشت، شیر و تخم‌مرغ است. آنتی اکسیدان‌های منحصر به فرد موجود در جو دوسر که «اَوناترامایدها» نامیده می‌شوند نیز باعث کاهش خطر بیماریهای‌ قلبی عروقی می‌شود.

    این آنتی‌اکسیدان‌ها باعث کاهش آسیب کلسترول LDLتوسط رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کاهش خطر تشکیل پلاکهای اترومی وانسداد در عروق قلب خواهد شد. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف ویتامین cهمراه با آنتی‌اکسیدان‌های موجود در جو دوسر تأثیر آنها را چندین برابر خواهد نمود.

    بتاگلوکان نه تنها به سلول‌های ایمنی بدن کمک می‌کند تا سریع‌تر به محل عفونت برسند بلکه قابلیت آنها را برای از بین بردن عفونت‌ بهبود می‌بخشد. آنتی‌اکسیدان‌های جو دوسر نظیر سلنیوم همراه با ویتامین Eدر بسیاری از فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی بدن شرکت می‌کنند، و منجر به کاهش علائم آسم و جلوگیری از بیماریهای قلبی می‌شوند.

    سلنیوم با ترمیم DNAباعث کاهش خطر سرطان به ویژه در رودة بزرگ می‌شود. فیبر موجود در جو دوسر باعث کاهش خطر سرطان پستان در زنان (قبل و پس از یائسگی) می‌شود.

    احتیاط: فقط در افرادی که دارای اسید اوریک بالا هستند، ممکن است مصرف زیاد جو دوسر منجر به سنگ کلیه و یا نقرس شود.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.