عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آداب خوردن و آشامیدن و توجه به طب سنتی برای حفظ سلامت کبد اهمیت دارد.
دکتر فاطمه نجات بخش افزود: رعایت نکردن ترتیب خوردن غذاها برای کبد مضر است؛ به عنوان مثال، مصرف میوه، بلافاصله بعد از غذا، منجر به اختلال هضم و آسیب پذیری کبد می شود.
وی، خاطرنشان کرد: نوشیدن آب سرد به صورت ناشتا، بعد از حمام و بعد از ورزش منجر به بروز کبد چرب می شود و در صورت ضرورت باید کم کم مصرف شود و در عین حال خیلی سرد نباشد؛ همچنین غذاهای لزج موجب انسداد مجاری کبد می شود و بنابر شواهد علمی اثبات شده است که مشروبات الکلی هم به بافت کبد آسیب می رساند.
عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تشنگی به مدت طولانی، حرکات شدید بعد از غذا و نیز ، زمان خالی بودن معده به کبد آسیب می رساند.
نجات بخش، از دارچین، کاسنی، فندق، ماش و نخود به عنوان خوراکی های نافع برای کبد نام برد و افزود: دارچین قابض است و به باز شدن انسداد کبد کمک می کند.
وی ادامه داد: زعفران، مویز، انجیر و فندق برای تقویت کبد هم مفید هستند؛ کاسنی، هم در کبد گرم و هم در کبد سرد اثرگذار است اما اگر افراط برودت وجود داشته باشد باید همراه با عسل مصرف شود؛ضمن اینکه به هیچوجه در استفاده از مواد غذایی خشک نباید افراط شود.