توصیه‌های مفید برای پیشگیری از سلولیت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73706
    zghasemi
    مشارکت کننده

    توصیه‌های تغذیه‌ای:
    1- تناسب و تعادل مصرف درشت مغذی‌های انرژی‌زا یعنی پروتئین‌ها، چربی‌ها و روغن‌ها و قندها (تک قندی، دو قندی و قندهای مرکب)، به طوری که تعادل میان دریافت و مصرف انرژی بسته به جنس و حالت فیزیولوژیک بدن به طور کامل حفظ گردد.

    2- منابع غذایی انتخابی در جهت تنظیم جیره غذایی روزانه و هفتگی، باید دربردارنده کلیه ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن باشند تا از تحلیل و تهی شدن ویتامین‌های سیزده‌گانه، مواد معدنی شانزده‌گانه و اسیدآمینه‌های بیست‌گانه جلوگیری شود.

    استفاده بیشتر از غذاهای آب‌پز، بخارپز یا فرپز به جای خورش‌های پرچرب و انواع گوشت‌های سرخ کرده قرمز و سفید (ماکیان و آبزیان) و سایر مواد غذایی سرخ‌

    شده در روغن‌های حیوانی یا گیاهی هیدروژنه و جامد

    3- تنوع در انتخاب گروه‌های غذایی بسیار ضروری است؛ چرا که هیچ ماده غذایی، حتی یک گروه غذایی دربردارنده انواع محصولات، قادر به تأمین نیاز بدن به پنجاه ریزمغذی و بیست متابولیت حاصل از درشت مغذی‌های گروه قندها و چربی‌ها نمی‌باشد.

    البته در شرایط فیزیولوژیکی خاص و ابتلا به این یا آن بیماری با توجه به نوع تغییرات به وجود آمده، ممکن است نیاز به برخی مواد مغذی و گروه‌های غذایی حاوی آن، افزایش یا کاهش یابد.

    احتیاط‌ها و توصیه‌های لازم در بیماری سلولیت:
    الف- اجتناب از مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم، گوشت‌های پرچرب، جگر به خصوص جگر مرغ، غاز، اردک و مرغ و خروس‌های درشت و پیر، کله پاچه و سیرابی، مغز، زبان، گوشت بناگوش، روغن‌های حیوانی، پیه خوک و گاو، لبنیات پرچرب و خامه‌ای، چاشنی‌هایی مانند سیرترشی، شورها و ترشیجات، به ویژه از نوع غیرخانگی، چیپس، سیب‌زمینی سرخ‌کرده تهیه ‌شده از بیرون یا سیب‌زمینی‌های آماده فریز شده، انواع شیرینی‌جات و بستنی‌های سنتی و خامه‌ای، مشروبات الکلی، نوشابه‌های رنگی و طعم‌دار، توتون و سیگار

    ب- کاهش مصرف ادویه‌جات و نمک

    ج- کاهش دریافت قهوه و چای، پنیرهای کهنه، گوجه‌فرنگی و لیموترش

    د- استفاده بیشتر از غذاهای آب‌پز، بخارپز یا فرپز به جای خورش‌های پرچرب و انواع گوشت‌های سرخ کرده قرمز و سفید (ماکیان و آبزیان) و سایر مواد غذایی سرخ‌شده در روغن‌های حیوانی یا گیاهی هیدروژنه و جامد

    مواد غذایی مفید برای مبتلایان به سلولیت:
    1- انواع سبزیجات به صورت خام یا آب‌پز

    2- سالادهای متنوع غنی‌شده با گندم یا ماش جوانه‌زده به همراه سس‌های تهیه شده از روغن زیتون یا کنجد، ماست، کچاپ، آب لیمو یا آب نارنج یا آب غوره خانگی

    3- گوشت حیوانات جوان و فاقد چربی به صورت فرپز یا آب‌پز یا کباب شده به صورت غیرمستقیم (با کباب‌پزهای گازی، ذغالی یا برقی)؛ مانند دونر کباب

    4- سیب‌زمینی آب‌پز، فرپز یا تنوری

    5- تخم‌مرغ آب‌پز

    6- ماهی کم‌چرب تهیه‌شده به صورت فرپز یا بخارپز یا کباب شده

    7- لبنیات کم‌چرب

    8- انواع نان‌های سبوس‌دار یا پردانه یا نان‌های تهیه شده از مخلوط آرد گندم و جوی غنی‌شده با مغز دانه‌های کنجد، خشخاش، تخم کدو، آفتابگردان یا تخم کتان به شرط آنکه خمیر این نان‌ها به وسیله خمیر ترش یا خمیر مایع تخمیر و ورآمده و از جوش شیرین در تهیه آن‌ها استفاده نشده باشد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.