گلبولهای قرمز ما در معرض آسیبهای اکسیداتیو هستند، زیرا فشار اکسیژن در این سلولها زیاد است و حضور مقادیر زیاد اسیدهای چرب غیراشباع و یونهای آهن، موجب فراهم شدن شرایط مناسبی برای انجام واکنشهای رادیکال آزاد میشود.
همچنین گلبولهای قرمز به دلیل گردش در بدن در تماس با منابع داخلی و خارجی رادیکالهای آزاد هستند. زندگی در کلان شهرها و تنفس هوای آلوده، مصرف مواد غذایی حاوی نگهدارنده و رنگهای خوراکی، تماس با مواد شیمیایی و استرس بالا در زندگی امروز، همه و همه عواملی هستند که در بدن ما تولید رادیکالهای آزاد میکنند. این رادیکالها موجب تغییر ترکیبات گلبول قرمز میشوند.
یکی از یافته های جدید در مورد اثر توت فرنگی بر گلبولهای قرمز خون است. پیش از این مطالعات متعددی در این رابطه در محیطهای آزمایشگاهی و بر روی حیوانات انجام شده بود ولی در آخرین مطالعه یک سری افراد داوطلب شرکت کردند که به مدت دو هفته هر روز نیم کیلو توت فرنگی مصرف کردند. این مطالعه در ایتالیا و اسپانیا انجام شد و نشان داد مصرف مرتب توت فرنگی موجب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی در بدن، خصوصاً در گلبولهای قرمز خون میشود.