تنوع غذایی و تغذیه کامل

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #75565
    r.ahmadi
    مشارکت کننده

    رژیم غذایی – محققین بر این باورند كه برای آن كه بیمار نشویم و سالم باشیم و اگر كسالتی داریم برطرف شود و مجبور به خوردن دارو نباشیم باید تنوع غذایی مناسب با فیزیولوژیك بدن داشته باشیم از همه خوراكی ها و از انواع و اقسام آنها، از ریشه و ساقه و برگ تمام گیاه ها – از كله و پاچه و مغز و بنا گوش و چربی و استخوان و دل و قلوه و مغز استخوان حیوان و از شیر و تخم مرغ و سایر محصولات آنها استفاده كنیم.

    خوردن هر یك فوایدی دارد و شما باید از آنها استفاده كنید، به همه آنها ناخنك بزنید ولی باید مواظب باشید كه در خوردن هیچ چیز نباید افراط كرد همه چیز سم است و همه چیز مفید است، همه چیز دواست و همه چیز غذاست، این اندیشه ای نادرست است هر چه بخواهید بخورید ولی آنقدر بخورید كه دوا باشد نه سم وقتی غذایی را به مقدار كم بخورید فواید آن عاید شما می شود ولی وقتی زیادتر از مقدار خوراكش بخورید، نه تنها سم می شود و تاثیر سوء دارد، بلكه تمام منافع خود را از دست می دهد. شما می توانید به بیست تا سی خوراكی ناخنك بزنید و سیر شوید ممكن است مجموع موادی كه به این ترتیب می خورید از نیم كیلو تجاوز ننماید. این گونه غذا خوردن اگر زیاد هم شود اثر سوء ندارد ولی اگر نیم كیلو گندم بریان بخورید مسلما زیان آور است.

    لازم است در برنامه های غذایی خود همیشه تنوع ایجاد كنید، یعنی همیشه یك نوع غذا نخورید. هر كدام از مواد اولیه غذایی دارای ویژگی مخصوص به خود هستند و چه بسا بشر به انواع و اقسام مواد غذایی نیاز دارد. بنابراین باید غذای انسان و عناصر تشكیل دهنده آن متنوع باشد.

    دایم نوع سبزی كه در غذاها مصرف می كنید را تغییر دهید. یعنی اگر امروز قورمه سبزی پختید، فردا خورشت اسفناج را مصرف كنید. به هنگام غذا خوردن اگر ممكن است مقداری «پیاز خام» بخورید.

    البته به شرط آن كه به نحوی بوی پیاز دهانتان را زایل كنید. پیاز خام ضمن داشتن مواد غذایی و ویتامین های بسیار، دارای مقدار زیادی فیبر هم هست و به هضم غذا های خورده شده كمك فراوانی می كند. اگر می توانید سعی كنید غذاهای خود را با روغن زیتون تهیه كنید.

    البته بعضی ها بوی روغن زیتون را دوست ندارند ولی روغن زیتون بی بو هم در بازار یافت می شود و بهتر است اگر قرار است چیزی را سرخ كنید، اقلا در روغن زیتون سرخ كنید. این روغن خود، به سلامتی بدن شما كمك فراوان خواهد كرد و بهترین عامل برای كم كردن كلسترول خون است. سازمان بهداشت جهانی متوجه شده است در كشورهایی مثل غرب تركیه، یونان، ایتالیا، جنوب فرانسه و اسپانیا كه غذاهای خود را بیشتر با روغن زیتون تهیه می كنند، سكته قلبی خیلی كمتر و نادرتر از كشورهای دیگر است، سعی كنید به هنگام طبخ غذا، از ریختن نمك در آن پرهیز كنید.

    چون مصرف نمك، اولا باعث می شود كه غذا دیرتر بپزد و در نتیجه به حرارت زیادتر و مدت بیشتری برای پخته شدن آن نیاز هست كه این خود فاسد كننده غذا است و در ثانی نمك خود یك عنصر مضر بوده و یكی از عوامل افزایش فشار خون در افراد به شمار می رود. از ریختن ادویه های تند و تیز در غذاها خودداری كنید. بعضی از ادویه ها روی سایر مواد غذایی اثر نامطلوب دارد و خوردن آنها نیز برای افراد مبتلا به ورم معده، زخم معده، زخم اثنی عشری، ورم روده یا كولیت مضر می باشد و اثرات بدی در بدن آنها ایجاد خواهد كرد.

    باید توجه كرد بدن انسان و حیوان قوه خلاقه ندارند. باید این مصالح را از مواد خوراكی بگیرند و تمام این مصالح در یك ماده خوراكی معین جمع نشده است. مثلا می گویند شیر خوراك كامل است، كامل است نه برای همیشه و نه برای همه كس.

    اگر مادری غذاهای گوناگون بخورد شیرش تا اندازه ای برای كودك كامل است ولی تنها شیر برای بچه كافی نیست یك بچه بزرگ نمی تواند فقط به شیر مادر اكتفا نماید، مواد و مصالح دیگر لازم است كه باید از خارج بگیرد. یك رژیم غذایی بد، می تواند بیش از هر چیز به بدن شما صدمه بزند و هیچ چیز در زندگی به اندازه یك غذای بد این چنین به بدن خسارت وارد نمی آورد. در تنوع غذایی باید توجه داشت آنچه مورد نیاز و متناسب بافت بدن است، انتخاب شود.

    انجمن سرطان امریكا و انستیتوی ملی سرطان می گوید كه به طور مسلم بیش از ۳۳ تا ۳۵ درصد از سرطان ها از مصرف غذای بد ایجاد می شود و این دو انجمن متفق القول عقیده دارند كه غذای بد به غذایی گفته می شود كه دارای چربی زیاد و فیبر كم می باشد. مسوولان بلندپایه انجمن قلب امریكا نیز عقیده دارند كه رژیم غذایی بد، می تواند بزرگترین عامل ایجاد بیماری های قلبی باشد و اعتقاد دارند كه حداقل ۳۰ میلیون نفر از ۶۰ میلیون نفری كه در امریكا به بیماری های قلبی دچارند به این بیماری ها دچار نشده اند مگر در اثر استفاده از غذاهای بد و مضر و غیر بهداشتی و هرچه در كشورهای گوناگون مردم غذاهای بدتری استفاده كنند خطر ابتلای آنها به بیماری های قلبی زیادتر می شود. به هر حال در نظر گرفتن نكات فوق سبب می شود كه شما برای زیاد تر زندگی كردن، كمتر بیمار شدن و شادمانه زیستن دقت بیشتری نمایید.

    باید توجه كنید همه قسمت های بدن به چیزی از ویتامین ها و پروتئین ها یا مواد معدنی نیاز دارند كه اگر به آن نرسید ضعیف می شود و پیر می گردد و كم كم از بین می رود. پس باید برای حفظ سلامتی خود همه چیز بخورید و غذاها و مواد خوراكی متنوع میل نمایید تا نیاز همه قسمت های بدن تامین شود و در خوردن هیچ غذا یا دارویی افراط ننمایید.

    منبع:

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.