-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ آبان، ۱۳۹۲ در ۰۲:۴۹ #80319v.fatoorechiمشارکت کننده
تا کنون درمان قطعی برای حساسیتها یافت نشده است و قطعیترین درمان همانا پرهیز از مواجهه با آلرژن است. در مورد حساسیتهای غذایی در غالب موارد حذف ماده غذایی حساسیتزا مشکل خاصی را ایجاد نمیکند اما در مواردی که بیمار به تعداد زیادی مواد غذایی یا به یک گروه از مواد غذایی (مانند لبنیات) حساسیت داشته باشد، حذف مواد غذایی حساسیتزا علاوه بر ایجاد مشکلات عملی ممکن است بیمار را در معرض کمبود مواد مغذی و ابتلائات مربوطه قرار دهد. از این رو بیمار باید حتماً در مورد رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه مشاوره کند تا در صورت لزوم، مکملهای غذایی برای او تجویز شود.
نوعی درماتیت که زمینه خانوادگی دارد، به نام درماتیت یا اگزما آتوپیک غالباً در کودکان به ویژه در نواحی چیندار بدن مانند پشت زانوها، آرنج، گردن و صورت ایجاد میشود. مطالعات متعددی ارتباط آلرژی غذایی با درماتیت آتوپیک را نشان دادهاند. غذاهای بسیاری از جمله شیر گاو، مغز دانهها به ویژه بادامزمینی، پروتئین سویا و ذرت ممکن است موجب کهیر پوستی شوند. یکی از میانجیهای شیمیایی که در ایجاد واکنش آلرژیک دخالت دارد، هیستامین است. این ترکیب ممکن است به مقادیری (که گاه کم هم نیست) در برخی از مواد غذایی نظیر پنیر، ماست، گوجهفرنگی، ماهی، صدف، غذاهای تخمیری، اسفناج، بادمجان و برخی انواع فرآوردههای گوشتی فرآوری شده (سوسیس و کالباس) یافت شود. برخی افزودنیها (مانند بنزواتها) و رنگهای غذایی نیز ممکن است موجب رهایی هیستامین در بدن شوند.
حدود یک سوم مبتلایان به درماتیت آتوپیک ممکن است با خوردن غذاهای حاوی هیستامین، علائم آلرژی و به ویژه درماتیت در آنها ظاهر میشود. در این افراد حذف مواد غذایی هیستامیندار و غذاهای حاوی افزودنیها از رژیم غذایی میتواند در تخفیف علائم بیماری اصلی بسیار سودمند باشد. در خانوادههایی که زمینه آلرژی دارند، تغذیه نوزاد با شیر مادر تا حدود بسیاری میتواند از وقوع بیماری آلرژیک در کودک پیشگیری کند. پرهیز مادر از مصرف آلرژنهای غذایی رایج شامل شیرگاو و فرآوردههای آن، تخممرغ، ماهی، گوشت گاو و بادامزمینی در طول بارداری و شیردهی نیز اثر پیشگیریکننده تغذیه انحصاری با شیر مادر را در برابر اگزما آتوپیک در شیرخواران در معرض خطر، دوچندان میکند.
مکملها
نتایج برخی مطالعات حاکی از وجود ارتباطی میان کمبود ویتامین D و آلرژیها از جمله درماتیت آتوپیک است. در مطالعات معدودی که روی اثر درمانی مکمل ویتامین D در درماتیت انجام شده، بهبود نسبی ملاحظه شده است. اثر مکملهای روی، روغن ماهی و ویتامین E نیز مطالعه شده است. جالب اینکه تعداد اندکی از افراد ممکن است به ترکیبات ویتامین E موجود در پمادهای پوستی حساسیت داشته باشند و به دنبال استفاده از این پمادها دچار درماتیت شوند اما مصرف مکمل خوراکی ویتامین E ممکن است تا حدودی اثر بهبوددهنده داشته باشد و سرانجام، نتایج مطالعات اخیر روی اثر پروبیوتیکها روی اگزما آتوپیک شیرخواران نویدبخش بوده است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.